Your Cart

Alfen laadpalen

De laadpalen van Alfen staan bekend om hun robuustheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Alfen is een van oorsprong Nederlandse laadpalenproducent die zich richt op de internationale markt voor laadpalen. De laadpalenproducent is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke internationale speler die een reeks slimme laadoplossingen biedt voor thuis, het bedrijf en de openbare ruimte. Laadpalen van Alfen worden in Nederland gefabriceerd, en getest en gecertificeerd door onafhankelijke partijen. Ze worden geleverd met een grote variëteit aan laadvermogens en functionaliteiten.

Advies op maat

Snelle service

Vakkundige installatie

Transparante prijzen

Onze laadpalen van Alfen voor thuis of op kantoor

Bij WiR-duurzaam bieden we verschillen laadpalen van Alfen aan. De specificaties verschillen per type, waardoor de ene laadpaal meer geschikt is voor thuis, en de ander meer voor kantoor. Hieronder lichten we de verschillende laadpalen van Alfen voor je toe.

Een laadpaal die nergens misplaatst is: de Alfen Single Pro-line

Compact, slim en voor zowel thuis als zakelijk te gebruiken! Met zijn compacte ontwerp en slimme functies is de Alfen Single Pro-line geschikt voor zowel thuis als op de zaak en kan gemonteerd worden aan de muur en op een paal. De Single Pro-line van Alfen is voorzien van een mooi kleurenscherm als gebruikersinterface en biedt de mogelijkheid om je bedrijfslogo weer te geven. Deze laadpaal kan zowel met vaste kabel als losse socket (zonder vaste kabel) geleverd worden.

In combinatie met de verschillende intelligente functies van de Alfen Single Pro-line is deze laadpaal klaar voor de toekomst. Zo is de Single Pro-line ontworpen voor maximale laadsnelheid zonder de netaansluiting te overbelasten. Als je kiest voor de optie load balancing dan weet je zeker dat je energieverdeling thuis of op kantoor optimaal in balans is. De lader past zich automatisch aan naar de restspanning om overbelasting van het stroomnetwerk te voorkomen. Met een app voor je smartphone heb je een overzicht van je laadsessies en plan je gemakkelijk laadsessies op afstand in.

Het vlaggenschip onder de laadpalen: de Alfen Double Pro-line

De Alfen Eve Double Pro-line is het vlaggenschip onder de laadpalen van Alfen en zien we steeds vaker terug in de openbare ruimte. Ook bedrijven kopen deze laadpaal graag voor een laadplein. De laadpaal valt meteen op door het relatief grote formaat ervan, wat te verklaren is door de dubbele socket. Met een dubbele socket heb je twee stopcontacten en kan je dus twee auto’s tegelijk opladen! Sluit je de laadpaal via twee voedingskabels aan op het netwerk dan kunnen de twee auto’s tegelijkertijd op het maximale vermogen van 22kW laden. Daarmee is deze laadpaal zeer geschikt voor laadpleinen en publieke laadplekken maar eveneens geschikt voor huishoudens met twee elektrische auto’s.

Door smart charging-software op de laadpalen te laten installeren, zorgen de laadpalen voor een evenredige distributie van stroom over de verschillende laadpalen. De Double Pro-line kan tot wel 100 laadpalen op zo’n systeem hebben. Daarmee krijgen alle auto’s die opladen evenveel stroom. Als er minder auto’s opladen, kan er meer stroom naar elke laadpaal waarmee de auto’s sneller opladen. De robuuste behuizing van de Double Pro-line is door Alfen ontworpen voor intensief gebruik, regelmatige wissels van gebruikers, en is goed bestand tegen het Nederlandse weer. Tel daar de slimme functies van de laadpaal bij op en de Double Pro-line van Alfen komt uit de bus als een zeer geschikte laadpaal voor bedrijven. Geïnteresseerd in de Alfen Double Pro-line? Vraag hier een offerte aan of lees meer over een laadplein voor je bedrijf.

Slimme Alfen laadpaal voor thuis

Wil je een Alfen laadpaal kopen voor thuis? Een Alfen laadstation is een slimme laadpaal voor in huis vanwege de extra functies die deze biedt, doordat het over nieuwe software beschikt. Een extra functie is bijvoorbeeld het bijhouden van het stroomverbruik tijdens de laadsessies, waarbij de software de data vervolgens verwerkt tot handige toepassingen. Denk aan helder inzicht in het stroomverbruik en de mogelijkheid om het laadstation te verbinden met het stroomnetwerk in huis, waardoor overbelasting van je energienetwerk wordt tegengegaan. Naast deze slimme functies biedt een laadpaal thuis nog veel meer voordelen. Meer weten hierover? Bekijk de pagina over onze laadpalen voor thuis.

Voor zakelijk gebruik

Beschikt een groot deel van je medewerkers over een elektrische auto of ontvang je regelmatig klanten die hun elektrische auto dienen op te laden? Dan is een Alfen laadpunt een voordelige uitkomst voor je bedrijf. Naast het bieden van een extra service kan een laadpaal op de zaak je ook helpen om je bedrijf te verduurzamen. Bovendien kun je deze investering weer terugverdienen door te profiteren van verschillende fiscale voordelen. Wil je meer weten hierover? Lees meer over een laadplein voor je bedrijf.

Alfen laadpaal kopen?

Ben je zoek een laadpaal voor privé of zakelijk gebruik? De Alfen laadpalen zijn geschikt voor verschillende locaties vanwege de grote variëteit aan laadvermogens en functionaliteiten. Wil je een Alfen laadpaal kopen of heb je een vraag over een Alfen laadstation? Neem dan telefonisch contact met ons op en we staan je graag te woord.

Bij WiR-duurzaam kies je voor kwaliteit

Niets is zo overtuigend als wat onze klanten over ons zeggen. We scoren gemiddeld een 5/5 op WebwinkelKeur én op Google op basis van 100+ reviews. Bekijk hier meer klantreviews.

Onze aanpak

In 3 stappen naar uw ideaale laadpaal oplossing!

1. Wij begeleiden je door het hele proces.

We snappen maar al te goed dat het uitkiezen van een laadpaal een lastige klus kan zijn. Ingewikkelde technologie, lastige begrippen en hoe zit het met de installatie? Bovendien is een laadpaal vaak een prijzige investering. Bij WiR maken we het hele aankoopproces daarom zo makkelijk mogelijk voor je.

2. Je ontvangt een voorstel op maat

Vul het online aanvraag formulier in. We vragen je ook een aantal foto’s van je meterkast en de locatie waar het laadstation komt te maken. Deze kun je aan het einde van het formulier uploaden. Op basis van het formulier stellen we een offerte voor je op.

3. Akkoord en installatie

Bij akkoord nemen wij contact met je op om een datum in te plannen voor de installatie. Wij kunnen doorgaans binnen twee weken komen installeren.

Veelgestelde vragen

Een slimme laadpaal is verbonden met het wifi-signaal in huis en communiceert met je elektrische auto, app en mogelijk zelfs je zonnepanelen. Op die manier kan je gemakkelijk laadsessies inplannen wanneer de elektriciteit het goedkoopst is. Ook heb je via de app een overzicht van de afgelopen laadsessies en heb je de mogelijkheid automatisch te verrekenen indien je zakelijk rijdt.

Met een domme laadpaal is het letterlijk ‘Plug & Charge’: stekker in de auto en laden maar. Het is niet mogelijk om laadsessies in te plannen via een app. Tijdens het laden houdt een domme laadpaal geen rekening met het stroomverbruik van het huishouden. Een van de domme laadpalen in ons assortiment is de Webasto Pure II.

Wij doen ons best de bestelling zo zorgvuldig en spoedig mogelijk bij je af te leveren. Bestellingen zonder installatiepakket die op werkdagen vóór 16:30 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Indien producten niet voorradig zijn, kan de levering van je bestelling iets langer duren. De op de website vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten tenzij je het installatiepakket erbij gekocht hebt. Bestellingen met installatiepakket worden door een van onze transportpartners GVT of Middelkoop bij onze installatiepartner afgeleverd. De installateur neem je product mee op de afgesproken installatiedag. Voor een bestelling met installatiepakket betaal je geen verzendkosten.

In Engelstalige landen wordt het begrip ‘smart charging’ gebruikt voor wat wij bedoelen met ‘slim laden’ (zie ook ‘Wat is een slimme laadpaal?’). Laadpalenfabrikant Alfen gebruikt de term smart charging echter voor de evenredige distributie van elektriciteit over meerdere laadpalen. Daarmee krijgen alle auto’s die opladen evenveel stroom.

Alle laadpalen laden elektrische auto’s op. Echter zijn ze niet allemaal even snel in het opladen van de auto’s. Het verschil hiertussen is afhankelijk van het laadvermogen van de laadpaal. Het laadvermogen kan gezien worden als hoe veel (en dus hoe snel) de laadpaal stroom kan doorgeven aan de auto. De verschillende laadvermogens variëren tussen 3,7kW, 7,4kW, 11kW en 22kW.

Load balancing zorgt ervoor dat de laadpaal rekening houdt met het stroomverbruik van het elektriciteitsnetwerk thuis of op de zaak. Dreigt het stroomnetwerk overbelast te raken dan schaalt een laadpaal met load balancing zijn energieverbruik terug om dit te voorkomen. De accu van je elektrische auto zal dan iets minder snel vol zijn, maar je voorkomt overbelasting (en mogelijke schade) aan je elektriciteitsnetwerk.

Langs de snelweg (bijvoorbeeld bij een FastNed-station) zie je vaak dat je gebruik kunt maken van een snellader. Deze snellaadstations kunnen jouw elektrische auto in relatief korte tijd opladen zodat je weet op weg kan. Als je onderweg bent wil je immers niet lang zitten wachten op een volle accu. In veel gevallen is je accu al na 20 tot 40 minuten voor 80% opgeladen. Voor deze verhoogde laadsnelheid betaal je over het algemeen wel meer voor de oplaadbeurt. Snelladen is daarom vooral interessant wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en vaker voor kortere periodes snel wil opladen.

De onboard lader zit in je elektrische auto (onboard dus) en regelt de maximale laadsnelheid van de auto. De onboard lader komt in vier varianten:

  • 3,7kW
  • 7,4kW
  • 11kW
  • 22kW

Als er een laadpaal van 22kW gekoppeld wordt op een elektrische auto met een onboard lader 11kW, dan laadt de elektrische auto met 11kW op. Hier is de onboard de beperkende factor.

De subsidiepot (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)) voor particulieren is voor 2021 helaas al leeg. Gelukkig kan je vanaf 3 januari 2022 weer nieuw subsidiegeld aanvragen voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. In 2022 bedraagt het subsidiebedrag voor een nieuwe auto €3.700 en voor een gebruikte auto €2.000.

Let op! Deze subsidies gelden alleen voor auto’s met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2022. De elektrische personenauto mag dan ook niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan.

Heb je een vraag?

Een laadpaal kopen voor thuis of het bedrijf? Onze laadpalen van de topmerken Alfen, Easee, EVBox, Wallbox en Webasto zijn terug te vinden in onze winkel. Meer informatie over het aankopen van een laadpaal en het installeren ervan, vind je op onze installatiepagina en bij de veelgestelde vragen. Voor telefonisch advies kan je ons bereiken via 085 004 1921.

Samen kijken naar de juiste laadpaal?

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld.

Vakkundige installatie

Door onze kundige monteurs.

Prijs op maat

Altijd een prijs op maat. Zo betaal je nooit te veel.