Your Cart

Easee laadpaal kopen

Wil je een Easee laadpaal kopen? Het Noorse merk Easee lijkt snel de nieuwe marktleider in wording als het aankomt op slimme laadpalen. Slimme laadpalen zijn laadpalen die bijvoorbeeld zelf detecteren hoeveel stroomspanning en elektriciteitsnet nodig is per auto. Elk voertuig kan daarom ook aangesloten worden op deze laadpalen en hierdoor hoef je zelf geen technische specificaties uit te voeren. De laadpalen van Easee worden zowel particulier als zakelijk gebruikt. Lees verder om te zien waarom de Easee laadpalen zo worden aangeprezen.

Advies op maat

Snelle service

Vakkundige installatie

Transparante prijzen

Type Easee laadpalen

Het merk Easee biedt verschillende type laadpalen. Je hebt de Easee Home laadpaal, die zoals de naam al verklapt, ontwikkeld is voor thuis. Echter is de Easee Home ook geschikt voor zakelijk gebruik. De laadpaal heeft een strak design en is gemaakt om één auto per keer op te laden. Het identiek uitziende broertje van de Easee Home, de Easee Charge, wordt voornamelijk voor zakelijke doeleinden ingezet. Het verschil tussen de twee is dat de Easee Home tot maximaal drie stuks op een systeem kan, terwijl de Easee Charge tot wel 101 stuks op één systeem opereert. WiR biedt deze laadoplossing ook aan. Heb je vragen over het gebruik van deze laadpaal met betrekking tot particulier of zakelijk gebruik? Of ben je benieuwd naar de Easee laadpaal prijs met installatie erbij? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Easee design laadpaal

Een Easee laadpaal is precies zo ontworpen dat je hem kan ophangen zonder extra instellingen aan te passen in je auto. Daarnaast hebben de Noorse makers van de laadpaal rekening gehouden met het design. Normaliter nemen laadstations erg veel ruimte in beslag, maar het merk heeft het laadstation zo compact en onopvallend mogelijk gemaakt. Zo past het laadstation in iedere woning.

Kies je kleur

Het moderne design is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren kappen. Bij WiR kun je kiezen uit zwart, grijs, wit, blauw en rood. Zo kun je een kleur kiezen die perfect bij de muur, maar ook bij het design van je auto past. Ben je na een tijdje toch niet tevreden met de kleur van je laadpaal of is de kap beschadigd? Je kunt de laadpaal altijd een nieuwe kleur geven. Dat is namelijk een kwestie van de buitenkap vervangen. Naast de standaard zwarte kap, kun je een kap uitkiezen in de kleuren rood, wit, blauw en antraciet. Ben je van plan om een Easee laadpaal te kopen? Kies je kleur en bestel de laadbox eenvoudig online!

De Easee app

Het merk Easee heeft een zeer gebruiksvriendelijke app ontworpen waarmee je je laadstation beheerd. De app zit vol handigheidjes. Hoewel de Easee geen vaste laadkabel heeft, is het bijvoorbeeld mogelijk via de Easee app een laadkabel op het laadstation te vergrendelen. Zo heb je in een handomdraai een toch een vaste kabelvariant! Daarnaast kan je je laadsessies inplannen, je lader op afstand vergrendelen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, maar ook inzicht krijgen in het totale verbruik van de laadpaal.

De voordelen van een Easee laadpaal

Twijfel je om een Easee laadpaal te kopen? Lees dan nu verder over de verschillende voordelen van deze laadbox. Zo is de laadpaal volledig geautomatiseerd en werk het energie-efficiënt door het gebruik van load balancing. Daarnaast is de laadbox veilig en heeft het een compact design. Bovendien zijn de laadstations van het merk in Noorwegen ontwikkeld en aangepast op het klimaat, waardoor ze goed tegen barre weersomstandigheden bestand zijn.

Altijd up-to-date met 4G Internet

Met een Easee laadpaal hoef je je geen zorgen te maken dat je lader ooit offline gaat. Er zit namelijk een 4G oplossing in geïntegreerd. Hierdoor wordt de laadpaal uit zichzelf geüpdatet wanneer er een nieuwe update beschikbaar is of er wordt een melding naar de fabriek gestuurd wanneer er sprake is van een storing. Dit heeft als gevolg dat je op afstand softwarematige fouten kunt laten herstellen. Bovendien worden de software updates automatisch via de 4G-verbinding doorgevoerd.

De Easee voor VvE’s

Met een Easee laadpaal hoef je je geen zorgen te maken dat je lader ooit offline gaat. Er zit namelijk een 4G oplossing in geïntegreerd. Hierdoor wordt de laadpaal uit zichzelf geüpdatet wanneer er een nieuwe update beschikbaar is of er wordt een melding naar de fabriek gestuurd wanneer er sprake is van een storing. Dit heeft als gevolg dat je op afstand softwarematige fouten kunt laten herstellen. Bovendien worden de software updates automatisch via de 4G-verbinding doorgevoerd.

Load balancing met de Easee Equalizer

De laadpalen van Easee zijn ontworpen om het opladen te optimaliseren. Door de Easee Equalizer in de meterkast aan te sluiten, is het mogelijk om te load balancen. Hierbij wordt alleen de beschikbare stroom uit het gebouw gebruikt om op te laden. Laden maar!

Easee laadpaal installatie

WiR-duurzaam is een betrouwbare aanbieder van laadpalen. We zijn expert in het installeren van laadpalen en kunnen je helpen met de Easee laadpaal installatie. Bovendien kun je voor een Easee Home laadpaal review altijd even een bezoek brengen aan onze website. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Wordt het een laadpaal van Easee? Of toch even verder kijken?

Honderden bedrijven en particulieren gingen je voor.

Niets is zo overtuigend als wat onze klanten over ons zeggen. We scoren gemiddeld een 5/5 op basis van 20+ reviews.

Onze aanpak

In 3 stappen naar uw ideaale laadpaal oplossing!

1. Wij begeleiden je door het hele proces.

We snappen maar al te goed dat het uitkiezen van een laadpaal een lastige klus kan zijn. Ingewikkelde technologie, lastige begrippen en hoe zit het met de installatie? Bovendien is een laadpaal vaak een prijzige investering. Bij WiR maken we het hele aankoopproces daarom zo makkelijk mogelijk voor je.

2. Je ontvangt een voorstel op maat

Vul het online aanvraag formulier in. We vragen je ook een aantal foto’s van je meterkast en de locatie waar het laadstation komt te maken. Deze kun je aan het einde van het formulier uploaden. Op basis van het formulier stellen we een offerte voor je op.

3. Akkoord en installatie

Bij akkoord nemen wij contact met je op om een datum in te plannen voor de installatie. Wij kunnen doorgaans binnen twee weken komen installeren.

Veelgestelde vragen

Een slimme laadpaal is verbonden met het wifi-signaal in huis en communiceert met je elektrische auto, app en mogelijk zelfs je zonnepanelen. Op die manier kan je gemakkelijk laadsessies inplannen wanneer de elektriciteit het goedkoopst is. Ook heb je via de app een overzicht van de afgelopen laadsessies en heb je de mogelijkheid automatisch te verrekenen indien je zakelijk rijdt.

Met een domme laadpaal is het letterlijk ‘Plug & Charge’: stekker in de auto en laden maar. Het is niet mogelijk om laadsessies in te plannen via een app. Tijdens het laden houdt een domme laadpaal geen rekening met het stroomverbruik van het huishouden. Een van de domme laadpalen in ons assortiment is de Webasto Pure II.

Wij doen ons best de bestelling zo zorgvuldig en spoedig mogelijk bij je af te leveren. Bestellingen zonder installatiepakket die op werkdagen vóór 16:30 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Indien producten niet voorradig zijn, kan de levering van je bestelling iets langer duren. De op de website vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten tenzij je het installatiepakket erbij gekocht hebt. Bestellingen met installatiepakket worden door een van onze transportpartners GVT of Middelkoop bij onze installatiepartner afgeleverd. De installateur neem je product mee op de afgesproken installatiedag. Voor een bestelling met installatiepakket betaal je geen verzendkosten.

In Engelstalige landen wordt het begrip ‘smart charging’ gebruikt voor wat wij bedoelen met ‘slim laden’ (zie ook ‘Wat is een slimme laadpaal?’). Laadpalenfabrikant Alfen gebruikt de term smart charging echter voor de evenredige distributie van elektriciteit over meerdere laadpalen. Daarmee krijgen alle auto’s die opladen evenveel stroom.

Alle laadpalen laden elektrische auto’s op. Echter zijn ze niet allemaal even snel in het opladen van de auto’s. Het verschil hiertussen is afhankelijk van het laadvermogen van de laadpaal. Het laadvermogen kan gezien worden als hoe veel (en dus hoe snel) de laadpaal stroom kan doorgeven aan de auto. De verschillende laadvermogens variëren tussen 3,7kW, 7,4kW, 11kW en 22kW.

Load balancing zorgt ervoor dat de laadpaal rekening houdt met het stroomverbruik van het elektriciteitsnetwerk thuis of op de zaak. Dreigt het stroomnetwerk overbelast te raken dan schaalt een laadpaal met load balancing zijn energieverbruik terug om dit te voorkomen. De accu van je elektrische auto zal dan iets minder snel vol zijn, maar je voorkomt overbelasting (en mogelijke schade) aan je elektriciteitsnetwerk.

Langs de snelweg (bijvoorbeeld bij een FastNed-station) zie je vaak dat je gebruik kunt maken van een snellader. Deze snellaadstations kunnen jouw elektrische auto in relatief korte tijd opladen zodat je weet op weg kan. Als je onderweg bent wil je immers niet lang zitten wachten op een volle accu. In veel gevallen is je accu al na 20 tot 40 minuten voor 80% opgeladen. Voor deze verhoogde laadsnelheid betaal je over het algemeen wel meer voor de oplaadbeurt. Snelladen is daarom vooral interessant wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en vaker voor kortere periodes snel wil opladen.

De onboard lader zit in je elektrische auto (onboard dus) en regelt de maximale laadsnelheid van de auto. De onboard lader komt in vier varianten:

  • 3,7kW
  • 7,4kW
  • 11kW
  • 22kW

Als er een laadpaal van 22kW gekoppeld wordt op een elektrische auto met een onboard lader 11kW, dan laadt de elektrische auto met 11kW op. Hier is de onboard de beperkende factor.

De subsidiepot (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)) voor particulieren is voor 2021 helaas al leeg. Gelukkig kan je vanaf 3 januari 2022 weer nieuw subsidiegeld aanvragen voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. In 2022 bedraagt het subsidiebedrag voor een nieuwe auto €3.700 en voor een gebruikte auto €2.000.

Let op! Deze subsidies gelden alleen voor auto’s met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2022. De elektrische personenauto mag dan ook niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan.

Heb je een vraag?

Een laadpaal kopen voor thuis of het bedrijf? Onze laadpalen van de topmerken Alfen, Easee, EVBox, Wallbox en Webasto zijn terug te vinden in onze winkel. Meer informatie over het aankopen van een laadpaal en het installeren ervan, vind je op onze installatiepagina en bij de veelgestelde vragen. Voor telefonisch advies kan je ons bereiken via 085 004 1921.

Samen kijken naar de juiste laadpaal?

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld.

Vakkundige installatie

Door onze kundige monteurs.

Prijs op maat

Altijd een prijs op maat. Zo betaal je nooit te veel.