Your Cart

EVBox laadpaal

EVBox laadpalen zijn ontwikkeld voor gebruiksvriendelijkheid en eenvoudig beheer. Dit is ook terug te zien in de bijgeleverde software die eenvoudig te gebruiken is op je smartphone en computer. De laadoplossingen worden wereldwijd aangeboden aan zowel bedrijven, als huishoudens. Daarnaast is een EVBox laadpaal geschikt voor alle elektrische auto’s die momenteel op de markt zijn, maar ook voor alle elektrische auto’s die nog op de markt worden gebracht. Met een EVBox laadoplossing ben je dus klaar voor de toekomst. Waar EVBox een toekomstbestendige laadoplossing belooft, beloven wij bij WiR-duurzaam advies op maat, snelle service en een vakkundige installatie zodat jij zorgeloos de toekomst tegemoet kan rijden.

Advies op maat

Snelle service

Vakkundige installatie

Transparant prijzen

EVBox voor laadplein

De Businessline uitvoering van EVBox is een goede optie voor huishoudens met twee elektrische auto’s. De EVBox Businessline heeft namelijk een dubbele socket, waardoor je nooit hoeft te wachten tot de auto van je partner is opgeladen. Deze EVBox laadpaal is dan ook ontworpen om perfect te functioneren op een laadplein. Zo is het mogelijk om tot 20 laadpalen aan te sluiten op hetzelfde systeem. Omdat elke laadpaal twee auto’s tegelijk kan opladen biedt dit ruimte tot 40 elektrische auto’s.

Doordat de EVBox Businessline beschikt over ingebouwde wifi- en 4G-verbinding kunnen deze intelligente laadpalen met elkaar communiceren en worden firmware-updates automatisch op afstand uitgevoerd. Deze zakelijke laadpaal maakt daarnaast efficiënt gebruik van de beschikbare stroom, ook wel dynamic load balancing genoemd.

EVBox Businessline

De EVBox Businessline is een van de populairste laadpalen voor zakelijk gebruik. Dankzij de dubbele aansluiting kan je twee auto’s tegelijk opladen. Daarnaast heeft de Businessline een laadvermogen van 22kW. Ideaal voor klanten en werknemers die snel weer de weg op moeten.

Waarom een EVBox laadpaal?

De laadpalen van EVbox bieden verschillende voordelen. Zo zijn ze voorzien van EVBox load balancing, is het mogelijk om de laadpaal te integreren met zonnepanelen, en kun je altijd bellen naar de klantenservice van EVBox voor ondersteuning op afstand.

Dynamic load balancing

Het opladen van een elektrische auto vraagt veel stroom van je energienetwerk. Als er veel elektrische apparaten aan staan, kan het zijn dat je energienetwerk niet de capaciteit heeft om ook nog je auto op te laden. In het ergste geval kan dit leiden tot een stroomstoring. Gelukkig is een EVBox laadpaal beschikbaar met dynamic load balancing. Deze techniek meet hoeveel stroom er beschikbaar is en hoeveel er wordt afgenomen door de laadpaal. Met load balancing schaalt een laadpaal het vermogen terug wanneer er niet voldoende stroom is om veilig te kunnen opladen. Hierdoor raakt jouw energienetwerk nooit overbelast en veroorzaakt je EVBox laadpaal geen stroomstoring in huis of op de zaak.

Integratie met zonnepanelen

Rijden op zonne-energie is de beste optie op het gebied van duurzaamheid. Wil je nog groener rijden en je auto opladen met zonne-energie? Met een laadpaal EVBox is dat mogelijk. EVBox smart charging maakt het namelijk mogelijk om je auto op te laden met energie uit zonnepanelen. Dit maakt elektrisch rijden nog goedkoper. Zo kan je bijna gratis opladen en wordt er minder energie uit de zonnepanelen teruggeleverd, wat ook weer voordelig is.

Vakkundige installatie

De aanschaf van een laadpaal is een dure investering. Daarom is het van belang dat deze vakkundig wordt geplaatst. Bij WiR-duurzaam word je na de aanschaf gelukkig uitgebreid geholpen. Onze monteurs komen jouw EVBox laadpaal installeren, waardoor je verzekerd bent van een vakkundige en veilige plaatsing. Na installatie nemen we telefonisch contact op om te verzekeren dat alles naar wens is. Heb je een vraag over EVBox smart charging, EVBox load balancing of een algemene vraag over onze laadpalen? Neem dan telefonisch contact met ons op en we staan je graag te woord.

Wordt het een laadpaal van EVBox? Of toch even verder kijken?

Honderden bedrijven en particulieren gingen je voor.

Niets is zo overtuigend als wat onze klanten over ons zeggen. We scoren gemiddeld een 5/5 op basis van 20+ reviews.

Onze aanpak

In 3 stappen naar uw ideaale laadpaal oplossing!

1. Wij begeleiden je door het hele proces.

We snappen maar al te goed dat het uitkiezen van een laadpaal een lastige klus kan zijn. Ingewikkelde technologie, lastige begrippen en hoe zit het met de installatie? Bovendien is een laadpaal vaak een prijzige investering. Bij WiR maken we het hele aankoopproces daarom zo makkelijk mogelijk voor je.

2. Je ontvangt een voorstel op maat

Vul het online aanvraag formulier in. We vragen je ook een aantal foto’s van je meterkast en de locatie waar het laadstation komt te maken. Deze kun je aan het einde van het formulier uploaden. Op basis van het formulier stellen we een offerte voor je op.

3. Akkoord en installatie

Bij akkoord nemen wij contact met je op om een datum in te plannen voor de installatie. Wij kunnen doorgaans binnen twee weken komen installeren.

Veelgestelde vragen

Een slimme laadpaal is verbonden met het wifi-signaal in huis en communiceert met je elektrische auto, app en mogelijk zelfs je zonnepanelen. Op die manier kan je gemakkelijk laadsessies inplannen wanneer de elektriciteit het goedkoopst is. Ook heb je via de app een overzicht van de afgelopen laadsessies en heb je de mogelijkheid automatisch te verrekenen indien je zakelijk rijdt.

Met een domme laadpaal is het letterlijk ‘Plug & Charge’: stekker in de auto en laden maar. Het is niet mogelijk om laadsessies in te plannen via een app. Tijdens het laden houdt een domme laadpaal geen rekening met het stroomverbruik van het huishouden. Een van de domme laadpalen in ons assortiment is de Webasto Pure II.

Wij doen ons best de bestelling zo zorgvuldig en spoedig mogelijk bij je af te leveren. Bestellingen zonder installatiepakket die op werkdagen vóór 16:30 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Indien producten niet voorradig zijn, kan de levering van je bestelling iets langer duren. De op de website vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten tenzij je het installatiepakket erbij gekocht hebt. Bestellingen met installatiepakket worden door een van onze transportpartners GVT of Middelkoop bij onze installatiepartner afgeleverd. De installateur neem je product mee op de afgesproken installatiedag. Voor een bestelling met installatiepakket betaal je geen verzendkosten.

In Engelstalige landen wordt het begrip ‘smart charging’ gebruikt voor wat wij bedoelen met ‘slim laden’ (zie ook ‘Wat is een slimme laadpaal?’). Laadpalenfabrikant Alfen gebruikt de term smart charging echter voor de evenredige distributie van elektriciteit over meerdere laadpalen. Daarmee krijgen alle auto’s die opladen evenveel stroom.

Alle laadpalen laden elektrische auto’s op. Echter zijn ze niet allemaal even snel in het opladen van de auto’s. Het verschil hiertussen is afhankelijk van het laadvermogen van de laadpaal. Het laadvermogen kan gezien worden als hoe veel (en dus hoe snel) de laadpaal stroom kan doorgeven aan de auto. De verschillende laadvermogens variëren tussen 3,7kW, 7,4kW, 11kW en 22kW.

Load balancing zorgt ervoor dat de laadpaal rekening houdt met het stroomverbruik van het elektriciteitsnetwerk thuis of op de zaak. Dreigt het stroomnetwerk overbelast te raken dan schaalt een laadpaal met load balancing zijn energieverbruik terug om dit te voorkomen. De accu van je elektrische auto zal dan iets minder snel vol zijn, maar je voorkomt overbelasting (en mogelijke schade) aan je elektriciteitsnetwerk.

Langs de snelweg (bijvoorbeeld bij een FastNed-station) zie je vaak dat je gebruik kunt maken van een snellader. Deze snellaadstations kunnen jouw elektrische auto in relatief korte tijd opladen zodat je weet op weg kan. Als je onderweg bent wil je immers niet lang zitten wachten op een volle accu. In veel gevallen is je accu al na 20 tot 40 minuten voor 80% opgeladen. Voor deze verhoogde laadsnelheid betaal je over het algemeen wel meer voor de oplaadbeurt. Snelladen is daarom vooral interessant wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en vaker voor kortere periodes snel wil opladen.

De onboard lader zit in je elektrische auto (onboard dus) en regelt de maximale laadsnelheid van de auto. De onboard lader komt in vier varianten:

  • 3,7kW
  • 7,4kW
  • 11kW
  • 22kW

Als er een laadpaal van 22kW gekoppeld wordt op een elektrische auto met een onboard lader 11kW, dan laadt de elektrische auto met 11kW op. Hier is de onboard de beperkende factor.

De subsidiepot (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)) voor particulieren is voor 2021 helaas al leeg. Gelukkig kan je vanaf 3 januari 2022 weer nieuw subsidiegeld aanvragen voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. In 2022 bedraagt het subsidiebedrag voor een nieuwe auto €3.700 en voor een gebruikte auto €2.000.

Let op! Deze subsidies gelden alleen voor auto’s met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2022. De elektrische personenauto mag dan ook niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan.

Heb je een vraag?

Een laadpaal kopen voor thuis of het bedrijf? Onze laadpalen van de topmerken Alfen, Easee, EVBox, Wallbox en Webasto zijn terug te vinden in onze winkel. Meer informatie over het aankopen van een laadpaal en het installeren ervan, vind je op onze installatiepagina en bij de veelgestelde vragen. Voor telefonisch advies kan je ons bereiken via 085 004 1921.

Samen kijken naar de juiste laadpaal?

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld.

Vakkundige installatie

Door onze kundige monteurs.

Prijs op maat

Altijd een prijs op maat. Zo betaal je nooit te veel.