Home | Installatie laadplein zakelijk

Een laadpaal op je laadplein laten installeren

Het installatieproces voor een laadplein werkt net even anders dan het laten installeren van een laadpaal bij een particulier thuis. Op bedrijven is de meterkast en het elektriciteitsnetwerk vaak een stuk groter. Daarnaast komt er vaak graaf- en straatwerk kijken bij de installatie van meerdere laadpalen op een bedrijventerrein. Om de situatie van je toekomstige laadplein goed in beeld te krijgen, komt een gecertificeerd installateur bij je langs om een schouw te doen. Op basis van de schouw stellen we een offerte voor je op.

Hoewel het enigszins afhangt van de grootte van de opgave, kunnen we vaak binnen enkele weken meerdere laadpalen voor een laadplein geïnstalleerd hebben.

Referentieprojecten

In de afgelopen maanden heeft WiR een aantal mooie zakelijke projecten gerealiseerd. Naast dat we veel bij mensen thuis laadstations plaatsen, helpen we ook bedrijven met de overstap naar het elektrisch rijden. Door gloednieuwe laadinfrastructuur aan te leggen, kunnen medewerkers ook op de werkplek hun elektrische auto opladen. Een voorbeeld hiervan is Van Duuren, specialist in Europese distributie. Nadat we op een van de locaties van Van Duuren tweemaal de EVBox Businessline geïnstalleerd hadden, mochten we enkele maanden later al terugkomen om een derde laadstation te plaatsen!

"Super service, prettige informele communicatie en een soepele levering. WiR onderscheidt zich door mee te denken met de klant. Als we uitbreiden komen we zeker weer bij WiR uit!"

– Sven van Duuren

Ook op het Airport Businesspark in Lijnden zijn we afgelopen tijd druk in de weer geweest. Afgelopen maanden hebben we bij meerdere bedrijven laadinfrastructuur aangelegd. Door slim om te gaan met subsidies hebben de ondernemers 20% op hun investering terug gekregen. Dat is nog eens lekker verduurzamen!   

"De inzet en het werktempo van de installateurs is indrukwekkend!"

– Dennis

Financiële voordelen van een laadplein

Meerdere laadpalen voor een eigen laadplein aanschaffen kan een aantal financiële voordelen met zich meebrengen. Deze voordelen gelden vaak voor zowel de aanschaf als voor het latere gebruik van de laadpaal. Om elektrisch rijden te stimuleren zijn er subsidies die door de overheid aan bedrijven worden verstrekt. Naast fiscale voordelen bij het kopen van een laadpaal, brengt elektrisch rijden ook voordelen mee op het gebied van vervoerskosten. Elektrisch rijden is aanzienlijk goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Helemaal wanneer de voertuigen op een eigen laadplein van je bedrijf de accu’s kunnen opladen. Hoe meer werknemers elektrisch rijden, hoe meer je bespaart op uitgaven aan brandstof. Op deze pagina lees je meer over subsidies voor het aankopen van een laadpaal.

Met een eigen laadplein kan daarnaast wat terugverdiend worden door externe gebruikers een beetje meer te laten betalen voor de stroom die zij gebruiken. Dit kun je regelen door een abonnement bij bijvoorbeeld E-Flux te nemen. Met E-Flux heb je zicht op alle laadsessies, facturen, laadpassen van medewerkers, en gekoppelde laadpalen. Dit geldt zowel voor laadpalen op kantoorlocaties als laadpalen bij medewerkers thuis. Met E-Flux bepaal je zelf als bedrijf welke laadtarieven er betaald worden. De laadsessies worden automatisch gefactureerd en uitgekeerd door E-Flux. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ze op www.e-flux.nl!

Waarom een laadpaal kopen bij WiR?

Advies op maat

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor jouw situatie.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kunnen jij, je werknemers en/of klanten snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze gecertificeerde installateurs voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie. Veiligheid en kwaliteit staan voorop.

Transparante prijzen

Geen gedoe, gewoon een duidelijke prijs.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door gebruik te maken van onze website gaan wij er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees hier meer over onze cookie voorwaarden.