Home | Laadpaal aanvragen

Bijna elke gemeente biedt haar inwoners de mogelijkheid een publieke laadpaal aan te vragen. Deze laadpaal wordt dan geheel op kosten van de gemeente gekocht en geïnstalleerd. De laadpaal zal in de buurt geïnstalleerd worden waarbij iedereen zijn of haar elektrische auto kan opladen. Er zijn echter wel een paar voorwaarden om een publieke laadpaal aan te vragen. De exacte voorwaarden voor het aanvragen van een laadpaal verschillen per gemeente, hoewel een aantal voorwaarden bijna altijd terugkomen. De veel terugkomende voorwaarden zijn de volgende drie:

Wij geven jou graag advies!

Hulp nodig bij het kiezen van een laadpaal?

WiR zo'n aanbieding!

Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen

Je bent niet in staat om op je eigen terrein te parkeren en een laadpaal te installeren. Een parkeergarage bij of onder een appartementencomplex wordt hier ook als parkeergelegenheid gezien, ook al moet hier mogelijk extra voor betaald worden. Als je toegang hebt tot een eigen parkeergelegenheid, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van een laadpaal. Wil je een privé laadpaal laten plaatsen op eigen terrein, dan kun je gebruik maken van onze filterfuncties om te zien welke laadpaal het beste bij jou past!

Al bestaande publieke laadpalen in de gemeente

Ook kijkt een gemeente of er al publieke laadpalen in de buurt zijn aangevraagd en/of geïnstalleerd. Over het algemeen kijkt een gemeente binnen een radius van 200 à 300 meter van je woning of er al bestaande laadpalen zijn geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, dan zal de gemeente de aanvraag voor een laadpaal waarschijnlijk goedkeuren. Een gemeente keurt een aanvraag vaak ook goed als de bestaande laadpalen vaak bezet zijn. Wil je een laadpaal aanvragen voor in de openbare ruimte, dan is het verstandig om eerst navraag te doen bij je gemeente over de regelgeving en vergunningen.

Eisen aan de auto

Gemeenten kunnen ook eisen stellen aan de auto waar de aanvraag voor elektrische laadpaal voor wordt gedaan. Sommige gemeenten verlenen alleen een laadpaal als de auto bijvoorbeeld:

  • Volledig elektrisch is;
  • Aan een bepaalde minimale actieradius voldoet;
  • Een bepaalde minimale accucapaciteit heeft.

Wanneer je een publieke laadpaal bij je gemeente aanvraagt is het verstandig op een aantal dingen te letten. Zo duurt de verwerkingstijd van een aanvraag vaak vier tot zes maanden en is het belangrijk te weten dat een publieke laadpaal door iedereen met een elektrische auto gebruikt mag worden. Houdt er dan ook rekening mee dat de laadpaal enkele straten van je huis geïnstalleerd zou kunnen worden. Bij deze parkeerplaats waar de laadpaal komt te staan wordt een bord geplaatst dat aangeeft dat parkeren alleen is toegestaan voor elektrische auto’s. Het is niet mogelijk om de parkeerplaats alleen voor jouw elektrische auto te reserveren waarmee je dus geen garantie hebt dat je ten alle tijden de laadpaal kan gebruiken. Het laden gaat tegen een commercieel tarief. Vaak ligt de prijs rond de €0,35 kWh. Laden op een eigen laadpaal kost gemiddeld rond de €0,20 per kWh.

Koop je liever een eigen laadpaal voor thuis? Ons assortiment bestaat uit laadpalen van de topmerken Alfen, Webasto en Wallbox. Bekijk ze op onze productpagina! Voor vragen staat Team WiR voor je klaar om telefonisch advies te geven over welke type en merk laadpaal voor jou het meest geschikt is zodat de overstap naar elektrisch rijden een fluitje van een cent wordt.

Klanten zeggen...

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr,

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door gebruik te maken van onze website gaan wij er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees hier meer over onze cookie voorwaarden.