Your Cart

Laadpaal installeren

Van de aankoop van een laadpaal tot de installatie, bij WiR-duurzaam begeleiden we je door het hele proces. Op deze pagina lees je wat er bij het installeren van een laadpaal thuis of op de zaak komt kijken.

WiR installatie Alfen Double

Een laadpaal laten installeren

Een laadpaal voor je elektrische auto laten installeren vraagt om (elektro-)technische kennis van het product en van de meterkast. Bovendien brengt het werken met elektrotechnische installaties risico’s met zich mee. Zelf een laadpaal installeren raden we dan ook af. Wanneer je de installatie door een professionele partij laat uitvoeren, voorkom je gedoe en extra kosten in de toekomst. Ook hier geldt het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Bij WiR-duurzaam kun je uitgaan van een kwalitatieve installatie waarbij veiligheid en service voorop staan. Voor het installeren van een laadpaal thuis hebben kunnen we vaak binnen twee weken bij je langskomen. Wij nemen je nieuwe laadpaal mee, installeren deze waar jij dat wil, en natuurlijk nemen we ook de verpakkingsmaterialen weer netjes mee terug. Zo kun jij binnen no-time genieten van je nieuw geïnstalleerde laadstation.

Voor de installatie van een laadpaal bij een bedrijf zijn we vaak langer bezig dan bij een particulier. Net zoals we de offerte op maat maken, stellen we ook de uitvoeringsplanning op maat op. Heb je specifieke vragen over de installatie van een of meerdere laadpalen bij je bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Maak kennis met onze laadpaal monteurs

Eén van onze monteurs in actie

Laat je laadpaal installeren door WiR, dan weet je zeker dat de installatie veilig gebeurt. Omdat er met laagspanning wordt gewerkt, is het verstandig een ervaren monteur de installatie te laten verzorgen. Onze monteurs hebben de juiste kennis en ervaring om je laadpaal veilig te installeren. Zo waarborgen we de kwaliteit en veiligheid van het laadstation en de installatie ervan. Kort na de installatie bellen we je op om het verloop van de installatie te bespreken en na te gaan of alles naar wens is. Pas als alles naar wens is, volgt de factuur.

Eén van onze monteurs in actie

Laadpaal thuis installeren

Je kan een laadpaal thuis zelf installeren, maar wij raden in bijna alle gevallen aan om de laadpaal te laten installeren. Er moet namelijk met veel vraagstukken rekening worden gehouden. Wat is het vermogen van de laadpaal thuis? Waar moet ik de laadpaal thuis plaatsen, en hoe moet ik de laadpaal thuis aansluiten op zonnepanelen? Omdat elke situatie maatwerk is, verschilt de prijs van het installeren van een laadpaal thuis per klus. Wil je meer informatie, dan is het altijd mogelijk om een offerte op maat aan te vragen.

Is ieder huis geschikt voor de installatie van een laadpaal?

Of het nu de indeling van de meterkast, de route van het kabeltracé, het type slimme meter, of de uiteindelijke plek van de lader is, iedere installatie is uniek en vereist dus maatwerk. Voor onze monteurs een opgave waarbij ze hun ervaring en creativiteit goed kunnen gebruiken. Omdat wij geloven dat een goede voorbereiding (vaak meer dan) het halve werk is, bereiden we ons voor aan de hand van beeldmateriaal. Via onze online offertemodule kun je gemakkelijk foto’s maken en uploaden van bijvoorbeeld je meterkast. Zo kunnen wij precies zien wat er nodig is en heel gericht een offerte voor een laadpaal thuis maken. Op deze manier voorkomen we meerwerk tijdens de uitvoering waardoor je nooit teveel betaalt. Lees meer over het belang van de meterkast.

Zakelijke laadpaal installatie voor je bedrijf

De installatie van een laadplein werkt net even anders dan thuis een laadpaal installeren. Bij bedrijven is de meterkast en de aansluiting van het pand vaak een stuk groter dan bij een huisaansluiting. Daarnaast komt er vaak graaf- en straatwerk kijken bij de installatie van meerdere laadpalen op een bedrijventerrein. Om de situatie van je toekomstige laadplein goed in beeld te krijgen, komen we bij je langs om een schouw te doen. Op basis van de schouw stellen we een offerte voor je op. Hoewel het enigszins afhangt van de grootte van de opgave, kunnen we vaak binnen enkele weken een laadplein installeren.

Honderden bedrijven en particulieren gingen je voor.

Niets is zo overtuigend als wat onze klanten over ons zeggen. We scoren gemiddeld een 5/5 op WebwinkelKeur én op Google op basis van 45+ reviews. Bekijk hier meer klantreviews.

Laadpaal installatie thuis kosten

Onze installatieprijs voor het installeren van een laadpaal thuis begint vanaf €675,00 waarbij de voorrijkosten tot 100 kilometer in een straal rondom Haarlem zijn meegenomen. Wat zijn de kosten voor het installeren van een laadpaal?

  • Het aanleggen van het kabeltracé, bestaande uit het aanleggen en aansluiten van de voedings- en UTP-kabels op de groepenkast en het laadstation tot ca. 6 meter kabel. Dit is inclusief het maken van een muurdoorboring.
  • Het afzekeren van het laadstation op een aparte groep met 3 fase-aansluiting op aardlekautomaat. Wij leveren de aardlekautomaat.
  • Het eventueel aansluiten en instellen van de load balancing-module (exclusief levering product)
  • Het bevestigen van het laadstation aan de muur (exclusief levering product)
  • Het installeren en configureren van het laadstation en eventueel van de app
  • Klein materiaal en bedrading
  • Voorrijkosten tot 100 kilometer vanaf Haarlem
  • Arbeidsuren

Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je zelf wellicht al een deel voorbereiden door bijvoorbeeld het kabeltracé van de laadpaal aan te leggen. Bel ons wel even van te voren zodat je niet de verkeerde kabel gebruikt!

Voor extra werkzaamheden en/of materialen rekenen we extra kosten door. Dit geldt bijvoorbeeld voor graaf- en straatwerk, extra meters voedingskabel, en het maken van uitbreidingen in de groepenkast. Als je precies wil weten wat je kwijt bent aan kosten voor het installeren van een laadpaal, vraag dan een offerte op waarbij we een prijs op maat maken.

In 3 stappen je laadpaal thuis geïnstalleerd​

Onze werkwijze naar jouw ideale laadpaal oplossing!

1. Wij begeleiden je door het hele proces.

We snappen maar al te goed dat het uitkiezen van een laadpaal een lastige klus kan zijn. Ingewikkelde technologie, lastige begrippen en hoe zit het met de installatie? Bovendien is een laadpaal vaak een prijzige investering. Bij WiR maken we het hele aankoopproces daarom zo makkelijk mogelijk voor je.

2. Je ontvangt een voorstel op maat

Vul het online aanvraag formulier in. We vragen je ook een aantal foto’s van je meterkast en de locatie waar het laadstation komt te maken. Deze kun je aan het einde van het formulier uploaden. Op basis van het formulier stellen we een offerte voor je op.

3. Akkoord en installatie

Bij akkoord nemen wij contact met je op om een datum in te plannen voor de installatie. Wij kunnen doorgaans binnen twee weken komen installeren.

Persoonlijk advies

Snelle service

Vakkundige installatie

Prijs op maat

Laadpaal laten installeren door WiR-duurzaam?

Ben je op zoek naar een laadpaal installateur? Onze vakkundige monteurs nemen je alle zorgen uit handen. Omdat onze monteurs de juiste kennis en ervaring in huis hebben, weet je zeker dat veiligheid en kwaliteit voorop staan. Wil je meer weten over de installatie of wil je weten wat een laadpaal thuis installeren kost? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag een offerte aan.

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld.

Vakkundige installatie

Door onze kundige monteurs.

Prijs op maat

Altijd een prijs op maat. Zo betaal je nooit te veel.