Your Cart

Laadpaal kopen

Het uitzoeken en aanschaffen van een laadpaal voor je nieuwe of toekomstige elektrische auto kan een ingewikkelde opgave lijken. Wil je bijvoorbeeld een laadpaal kopen voor thuis? Dan is het verstandig te bedenken waar en hoe je jouw auto wil opladen. Een laadpunt op een paal laten installeren kan handig zijn wanneer je beschikt over een eigen oprit of parkeerplek maar is daarentegen weer duurder dan het monteren aan de wand.

Benieuwd waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een laadpaal? Je vindt het op deze pagina!

Bob Vendel

Gepubliceerd op 03-07-2021

Een laadpaal kopen, wat kost dat?

Er spelen een aantal dingen mee die de kosten voor een eigen laadpaal thuis bepalen en waar je op moet letten bij het kopen van een laadpaal. De kosten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een laadpaal zijn onder te verdelen onder de volgende zaken:

  • Het kopen van de laadpaal zelf.
  • De kosten voor montage of installatie aan huis.
  • De prijs van elektriciteit waarmee je laadt.
  • Het kopen van de laadpaal

Laadpalen bestaan tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zo zijn er tientallen merken en per merk ook nog eens verschillende typen laadpalen. Sommige laadpalen kun je met je telefoon verbinden en met anderen kun je twee auto’s tegelijk opladen. Voor sommige moet je je met een laadpas aanmelden en voor andere geldt het principe van Plug & Charge: stekker erin en laden maar. De verschillende variabelen spelen mee bij de aanschafprijs van de laadpaal. Daarom moet je ten eerste rekening houden met de verschillende opties van verschillende laadpalen bij het kopen van een laadpaal. Bij WiR hebben we een ruim assortiment met verschillende laadpalen. Via de filter op onze winkelpagina selecteer je gemakkelijk de opties die jij belangrijk vindt bij het kopen van jouw laadpaal!

De kosten voor de installatie van de laadpaal

Niet alleen de laadpaal zelf kost geld, ook de installatie ervan brengt kosten met zich mee. De kosten voor de installatie van een laadpaal hangen af van factoren zoals de locatie en of het laadpunt op een paal of aan de muur wordt bevestigd. Over het algemeen geldt hoe ingewikkelder de klus, hoe hoger de kosten voor de installatie van de laadpaal. Bij WiR regelen we ook de installatie van je laadpaal als je dat wil. Om jou niet te veel te laten betalen voor de installatie stellen we graag eerst een offerte op maat voor je op. Dit doen we met behulp van ons aanvraagformulier op onze website. Via dit formulier laat je je gegevens achter en kun je gemakkelijk foto’s en video’s uploaden. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de situatie en kunnen we een accurate prijsopgave maken.

Voor een installatie bij een bedrijf laten we een van onze installateurs langskomen om de situatie in te schatten. Op die manier verkleinen we de kans dat we tegen verrassingen aanlopen tijdens de installatie. De kosten zijn sterk afhankelijk van het aantal laadpalen dat geïnstalleerd moet worden. Houdt daarnaast rekening met eventueel graaf- en straatwerk. Indien je geïnteresseerd bent in het laten installeren van meerdere laadpalen voor een laadplein bij je bedrijf kun je hier een offerte aanvragen!

De prijs van de elektriciteit waarmee je laadt

Thuisladen is altijd goedkoper dan wanneer je jouw elektrische auto bij een publieke laadpaal oplaadt. Het prijsverschil zit ‘m in het feit dat je het tarief betaalt zoals je dat hebt afgesproken met jouw elektriciteitsleverancier. De elektriciteitsprijs waarmee je thuis laadt is altijd lager dan bij een openbare laadpaal en altijd fors goedkoper dan de kosten per kilometer van een benzinewagen. Een investering in een eigen laadpaal thuis verdient zichzelf daarom op termijn terug vanwege de lage laadkosten. Nog een reden om een laadpaal aan te schaffen! Voor bedrijven spelen daarnaast een aantal extra financiële voordelen mee waardoor het laden op een bedrijfslocatie nog goedkoper is voor het betreffende bedrijf. Lees hieronder verder voor de andere voordelen van een laadplein bij je bedrijf!

Indien je van plan bent een laadpaal voor thuis te kopen nog wel een belangrijke tip: vergeet niet het termijnbedrag voor je energierekening te verhogen want je verbruikt immers meer stroom met een eigen laadpaal thuis!

Een laadpaal kopen voor je bedrijf

Steeds meer bedrijven kiezen voor het elektrisch rijden en willen daarom een laadpaal kopen voor het bedrijf. Een enkele laadpaal installeren is vaak al maatwerk en grotere projecten zoals een laadplein vergen daarom behoorlijk wat aandacht. Bij WiR denken we graag mee in het uitkiezen en aankopen van de beste laadoplossing voor de wensen vanuit jou en je bedrijf.

Een laadpaal voor je bedrijf kopen kan een aantal financiële voordelen met zich meebrengen. Deze voordelen gelden vaak voor zowel de aanschaf als voor het latere gebruik van de laadpaal. Om elektrisch rijden te stimuleren zijn er subsidies die door de overheid aan bedrijven worden verstrekt. Naast fiscale voordelen bij het kopen van een laadpaal, brengt elektrisch rijden ook voordelen mee op het gebied van transportkosten. Zoals we hierboven al aangaven is elektrisch rijden aanzienlijk goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Dit is helemaal het geval wanneer de voertuigen op een laadplein van het bedrijf de accu’s kunnen opladen. In dat geval gebruiken ze immers de goedkoopste stroom! Uiteindelijk kan de besparing hierop behoorlijk oplopen. Met een eigen laadplein kan daarnaast wat terugverdiend worden door externe gebruikers een beetje meer te laten betalen voor de stroom die zij gebruiken.

Bij WiR vind je meerdere laadpalen die uiterst geschikt zijn voor een laadplein. Hieronder hebben we er twee voor je uitgelicht!

Een laadpaal kopen bij WiR-duurzaam

Of je nu thuis, op je bedrijf, of bij je VvE een laadpaal wil, bij WiR-duurzaam helpen we je van een persoonlijk advies en een prijs op maat tot en met een vakkundige installatie. Wij helpen je graag op weg!

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor jouw situatie!

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kan jij snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze kundige monteurs voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie!

Altijd een prijs op maat

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant calculeren we een prijs op maat voor het werk. Zo betaal je nooit te veel!​