Home | Laadpaal kopen

Een laadpaal kopen, waar moet je op letten?

Het uitzoeken en aanschaffen van een laadpaal voor je nieuwe of toekomstige elektrische auto kan een ingewikkelde opgave lijken. Wil je bijvoorbeeld een laadpaal kopen voor thuis? Dan is het verstandig te bedenken waar en hoe je jouw auto wil opladen. Een laadpunt op een paal laten installeren kan handig zijn wanneer je beschikt over een eigen oprit of parkeerplek maar is daarentegen weer duurder dan het monteren aan de wand. 

Benieuwd waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een laadpaal? Je vindt het op deze pagina!

Meer vragen en antwoorden?

Bekijk ons assortiment

Een laadpaal kopen, wat kost dat?

Wallbox Copper

Er spelen een aantal dingen mee die de kosten voor een eigen laadpaal thuis bepalen en waar je op moet letten bij het kopen van een laadpaal. De kosten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een laadpaal zijn onder te verdelen onder de volgende zaken:

  • Het kopen van de laadpaal zelf.
  • De kosten voor montage of installatie aan huis.
  • De prijs van elektriciteit waarmee je laadt.

Het kopen van de laadpaal

Laadpalen bestaan tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zo zijn er tientallen merken en per merk ook nog eens verschillende typen laadpalen. Sommige laadpalen kun je met je telefoon verbinden en met anderen kun je twee auto’s tegelijk opladen. Voor sommige moet je je met een laadpas aanmelden en voor andere geldt het principe van Plug & Charge: stekker erin en laden maar. De verschillende variabelen spelen mee bij de aanschafprijs van de laadpaal. Daarom moet je ten eerste rekening houden met de verschillende opties van verschillende laadpalen bij het kopen van een laadpaal. Bij WiR hebben we een ruim assortiment met verschillende laadpalen. Via de filter op onze winkelpagina selecteer je gemakkelijk de opties die jij belangrijk vindt bij het kopen van jouw laadpaal!

De kosten voor de installatie van de laadpaal

Niet alleen de laadpaal zelf kost geld, ook de installatie ervan brengt kosten met zich mee. De kosten voor de installatie van een laadpaal hangen af van factoren zoals de locatie en of het laadpunt op een paal of aan de muur wordt bevestigd. Over het algemeen geldt hoe ingewikkelder de klus, hoe hoger de kosten voor de installatie van de laadpaal. Bij WiR regelen we ook de installatie van je laadpaal als je dat wil. Om jou niet te veel te laten betalen voor de installatie stellen we graag eerst een offerte op maat voor je op. Dit doen we met behulp van ons aanvraagformulier op onze website. Via dit formulier laat je je gegevens achter en kun je gemakkelijk foto’s en video’s uploaden. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de situatie en kunnen we een accurate prijsopgave maken.

Voor een installatie bij een bedrijf laten we een van onze installateurs langskomen om de situatie in te schatten. Op die manier verkleinen we de kans dat we tegen verrassingen aanlopen tijdens de installatie. De kosten zijn sterk afhankelijk van het aantal laadpalen dat geïnstalleerd moet worden. Houdt daarnaast rekening met eventueel graaf- en straatwerk. Indien je geïnteresseerd bent in het laten installeren van meerdere laadpalen voor een laadplein bij je bedrijf kun je hier een offerte aanvragen! 

De prijs van de elektriciteit waarmee je laadt

Thuisladen is altijd goedkoper dan wanneer je jouw elektrische auto bij een publieke laadpaal oplaadt. Het prijsverschil zit ‘m in het feit dat je het tarief betaalt zoals je dat hebt afgesproken met jouw elektriciteitsleverancier. De elektriciteitsprijs waarmee je thuis laadt is altijd lager dan bij een openbare laadpaal en altijd fors goedkoper dan de kosten per kilometer van een benzinewagen. Een investering in een eigen laadpaal thuis verdient zichzelf daarom op termijn terug vanwege de lage laadkosten. Nog een reden om een laadpaal aan te schaffen! Voor bedrijven spelen daarnaast een aantal extra financiële voordelen mee waardoor het laden op een bedrijfslocatie nog goedkoper is voor het betreffende bedrijf. Lees hieronder verder voor de andere voordelen van een laadplein bij je bedrijf!

Indien je van plan bent een laadpaal voor thuis te kopen nog wel een belangrijke tip: vergeet niet het termijnbedrag voor je energierekening te verhogen want je verbruikt immers meer stroom met een eigen laadpaal thuis!

Een laadpaal kopen voor je bedrijf

Laadpaal op Laadplein

Steeds meer bedrijven kiezen voor het elektrisch rijden en willen daarom een laadpaal kopen voor het bedrijf. Een enkele laadpaal installeren is vaak al maatwerk en grotere projecten zoals een laadplein vergen daarom behoorlijk wat aandacht. Bij WiR denken we graag mee in het uitkiezen en aankopen van de beste laadoplossing voor de wensen vanuit jou en je bedrijf. 

Een laadpaal voor je bedrijf kopen kan een aantal financiële voordelen met zich meebrengen. Deze voordelen gelden vaak voor zowel de aanschaf als voor het latere gebruik van de laadpaal. Om elektrisch rijden te stimuleren zijn er subsidies die door de overheid aan bedrijven worden verstrekt. Naast fiscale voordelen bij het kopen van een laadpaal, brengt elektrisch rijden ook voordelen mee op het gebied van transportkosten. Zoals we hierboven al aangaven is elektrisch rijden aanzienlijk goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Dit is helemaal het geval wanneer de voertuigen op een laadplein van het bedrijf de accu’s kunnen opladen. In dat geval gebruiken ze immers de goedkoopste stroom! Uiteindelijk kan de besparing hierop behoorlijk oplopen. Met een eigen laadplein kan daarnaast wat terugverdiend worden door externe gebruikers een beetje meer te laten betalen voor de stroom die zij gebruiken.

Bij WiR vind je meerdere laadpalen die uiterst geschikt zijn voor een laadplein. Hieronder hebben we er twee voor je uitgelicht!

Waarom een laadpaal van Alfen kopen voor je laadplein?

De Eve Double Pro-line is het vlaggenschip onder de laadpalen van Alfen en zien we steeds vaker terug in de openbare ruimte. Ook bedrijven kopen deze laadpaal graag voor een laadplein. De laadpaal valt meteen op door het relatief grote formaat ervan, wat te verklaren is door de dubbele socket. Met een dubbele socket heb je twee stopcontacten en kan je dus twee auto’s tegelijk opladen! De robuuste behuizing van de Double Pro-line is ontworpen voor intensief gebruik, regelmatige wissels van gebruikers, en is goed bestand tegen het Nederlandse weer. Deze laadoplossing kan zowel aan de muur of op een paal worden gemonteerd. Dit maakt de Eve Double Pro-line van Alfen een zeer geschikte laadpaal voor bedrijven die een laadplein willen.

Een bedrijf beschikt over het algemeen over meer elektrische capaciteit dan het netwerk bij jou thuis. Dit maakt het mogelijk om met meerdere laadpalen een laadplein te realiseren. De Double Pro-line kan tot wel 100 laadpalen op één systeem hebben. Door smart charging-software op de laadpalen te laten installeren, zorgen de laadpalen voor een evenredige distributie van stroom over de verschillende laadpalen. Daarmee krijgen alle auto’s die opladen evenveel stroom. Als er minder auto’s opladen, kan er meer stroom naar elke laadpaal waarmee de auto’s sneller opladen.

Met zijn solide, duurzame behuizing en de slimme functies is de Eve Double Pro-line van Alfen een zeer geschikte laadpaal voor bedrijven. Geïnteresseerd in de Alfen Eve Double Pro-line? Bekijk de Alfen Eve Double Pro-line of vraag een offerte aanEen laadpaal kopen was nog nooit zo makkelijk.

Waarom een laadpaal van EVBox kopen voor je laadplein?

Een andere zeer geschikte laadpaal voor een laadplein is de EVBox BusinessLine. Hoewel de EVBox BusinessLine ook functioneert bij een huishouden met meer dan één elektrische auto, wordt deze laadpaal voornamelijk ingezet voor zakelijke oplossingen en dus steeds vaker aangekocht voor laadpleinen. Met de BusinessLine van EVBox vul je gemakkelijk een parkeerterrein of -garage tot 20 stuks. Vanwege de dubbele socket kun je daarmee dus 40 voertuigen van stroom voorzien!

Een ander groot voordeel van de EVBox Businessline is dat er gebruik gemaakt kan worden van een backofficesysteem waarbij het laadverbruik inzichtelijk wordt weergeven, het gastgebruik beheerd kan worden, en laadsessies automatisch gedeclareerd kunnen worden. De laadpalen kunnen daarnaast onderling communiceren via wifi en over de 4G-verbinding via welke zij ook software-updates ontvangen. Met het Dynamic Power Management-systeem (eigenlijk hetzelfde als het smart charging-syseem van Alfen) kan het beschikbare laadvermogen evenredig verdeeld worden onder de laadpalen. Al met al een zeer geschikte laadpaal voor jouw laadplein! 

Geïnteresseerd in de EVBox BusinessLine? Bekijk de EVBox BusinessLine of vraag een offerte aan! Een laadpaal kopen was nog nooit zo makkelijk.

Waarom een laadpaal kopen bij WiR?

Advies op maat

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor jouw situatie.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kunnen jij, je werknemers en/of klanten snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze gecertificeerde installateurs voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie. Veiligheid en kwaliteit staan voorop.

Transparante prijzen

Geen gedoe, gewoon een duidelijke prijs.

Een laadpaal kopen voor thuis of het bedrijf? Onze laadpalen van de topmerken Alfen, Easee, EVBox, Wallbox en Webasto zijn terug te vinden in onze winkel. Meer informatie over het aankopen van een laadpaal en het installeren ervan, vind je op onze installatiepagina en bij de veelgestelde vragen. Wil je meerdere van de Alfen Double Pro-line of de EVBox BusinessLine laten installeren voor een laadplein? Dit valt niet onder ons standaard installatiepakket. Er zal een offerte voor een installatie op maat worden opgemaakt. Neem voor vragen hierover contact met ons op of vul het offerteformulier in. Voor telefonisch advies kan je ons bereiken via 085 004 1921.

Klanten zeggen...

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr,

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door gebruik te maken van onze website gaan wij er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees hier meer over onze cookie voorwaarden.