Home | Laadpaal thuis

Zoek je een laadpaal voor thuis? Voordat je jouw nieuwe elektrische auto koopt is het verstandig te bedenken waar en hoe je jouw auto wil opladen. Een laadpunt op een paal installeren gaat makkelijk als je thuis beschikt over een eigen oprit, garage of parkeerplek. Wanneer je geen eigen parkeerplek hebt is het niet vanzelfsprekend dat je een eigen laadpaal aan de straat kan laten installeren. In dat geval zal een vergunning voor het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte moeten worden aangevraagd bij de gemeente waarin je woonachtig bent. Kijk ook eens op onze kennisbank voor meer informatie over dit onderwerp. 

Wij geven jou graag advies!

Hulp nodig bij het kiezen van een laadpaal?

WiR zo'n aanbieding!

Wat zijn de kosten voor een laadpaal thuis?

Thuisladen is goedkoper dan wanneer je jouw elektrische auto bij een publiek oplaadpunt oplaadt. Met een laadpaal voor thuis betaal je het tarief zoals afgesproken met jouw elektriciteitsleverancier. Tip: vergeet niet het termijnbedrag voor je energierekening te verhogen, je verbruikt immers meer stroom door jouw elektrische laadpaal thuis. De kosten voor een laadpaal thuis waar je rekening mee dient te houden zijn de volgende:

  • De aanschafprijs van de laadpaal;
  • De kosten voor montage of installatie aan huis;
  • De prijs van elektriciteit waarmee je laadt.

De kosten voor een eigen laadpaal thuis variëren sterk per merk en type laadpaal. De montage- en/of installatiekosten hangen af van factoren zoals de locatie van het laadpunt en of het laadpunt op een paal komt te staan of aan de muur wordt bevestigd. Over het algemeen geldt hoe ingewikkelder de klus, hoe hoger de installatiekosten. Voor een overzicht van de kosten voor installatie van een laadpaal thuis kun je terecht op onze pagina over het installatieproces. De investering in een laadpaal thuis verdient zichzelf op termijn terug door de lagere laadkosten. Met een eigen laadpaal bespaar je namelijk flink op de energiekosten. Thuisladen is daarmee goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal en altijd fors goedkoper dan de kosten per kilometer van een benzinewagen. 

Wat zijn de voordelen van een laadpaal thuis?

Naast dat het goedkoper, praktisch en gemakkelijk is om een laadpaal thuis te hebben, brengt een elektrische laadpaal thuis nog een aantal voordelen met zich mee. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken of er in de buurt plek beschikbaar is om te laden. Door je elektrische auto ‘s nachts op te laden vertrek je nooit meer van huis met een halfvolle accu. Een (slimme) laadpaal thuis wordt dan ook ten zeerste aangeraden als er geen laadpunt op je werkplek aanwezig is. Voor een aantal laadpalen is het mogelijk de laadpaal zo in te stellen dat deze op het goedkoopste moment van de dag je elektrische auto oplaadt. Deze zogenaamde ‘slimme laadpaal’ zorgt ervoor dat je energienetwerk thuis optimaal blijft functioneren tijdens het opladen. 

Assortiment WiR

Benieuwd naar ons assortiment om een laadpaal voor thuis te kopen? Onze laadpalen van de topmerken Alfen, Webasto en Wallbox beschikken allen over slimme software en zijn geschikt voor montage bij jou thuis aan de muur en op een paal. Bekijk ze op onze productpagina! Voor vragen staat Team WiR voor je klaar om telefonisch advies te geven over welke type en merk laadpaal voor jou het meest geschikt is zodat de overstap naar elektrisch rijden een fluitje van een cent wordt.

Klanten zeggen...

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr,

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door gebruik te maken van onze website gaan wij er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees hier meer over onze cookie voorwaarden.