Home | Laadpaal thuis

Thuis je elektrische auto opladen

Naast dat het goedkoper, praktisch en gemakkelijk is om een laadpaal thuis te hebben, brengt een laadpaal thuis nog een aantal voordelen met zich mee. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over de vraag of er in de buurt een plek beschikbaar is om je auto op te laden. En door je auto ‘s nachts op te laden, vertrek je nooit meer van huis met een halfvolle accu! Een laadpaal thuis wordt dan ook aangeraden als er geen laadpunt op je werkplek aanwezig is. Op deze pagina gaan we verder in op de voordelen en de kosten van een eigen laadpaal thuis.

Meer vragen en antwoorden?

De voordelen van een laadpaal thuis

Single S-line voor thuis

Thuis laden met een slimme laadpaal

Naast dat je altijd een plek hebt om je auto op te laden, zijn een aantal laadpalen uitgerust met nog een aantal technische snufjes om het thuisladen nog makkelijker en comfortabeler te maken. Zo is het voor een aantal laadpalen mogelijk de laadpaal zo in te stellen dat deze op het goedkoopste moment van de dag je auto oplaadt. Een slimme laadpaal is namelijk verbonden met het wifisignaal in huis en communiceert met je elektrische auto via een app.  Dit maakt het mogelijk gemakkelijk laadsessies in te plannen. Op deze manier kan je met een ‘slimme’ laadpaal thuis zeer kostenefficiënt je auto opladen, waarmee je over de jaren heen flink bespaart!

De meeste laadpalen hebben de optie ‘load balancing-software’ op de laadpaal te laten installeren. Load balancing-software communiceert met je slimme meter en zorgt ervoor dat de laadpaal rekening houdt met het stroomverbruik van het elektriciteitsnetwerk thuis (of op de zaak). Dreigt het stroomnetwerk overbelast te raken omdat je naast de laadpaal meerdere huishoudelijke apparaten gebruikt, dan schaalt een laadpaal met load balancing-software zijn energieverbruik terug om overbelasting van het netwerk te voorkomen. De accu van je elektrische auto zal dan minder snel vol zijn, maar je voorkomt overbelasting (en mogelijke schade) aan je elektriciteitsnetwerk. Load balancing-software wordt onder andere aangeboden door de merken Alfen, Easee, EVBox en Wallbox. Wil je overdag je auto op kunnen laden terwijl ook de huishoudelijke apparatuur – denk aan de tv, de oven, de inductieplaat, of de wasmachine – aanstaat? Dan raden we sterk aan ook load balancing te laten installeren.

Zakelijk rijden met een slimme laadpaal thuis

Met een slimme laadpaal thuis heb je ook de mogelijkheid automatisch te verrekenen indien je zakelijk rijdt. Er zijn verschillende bedrijven die systemen om mee te verrekenen aanbieden voor een laadpaal thuis. Wel kunnen er verschillen zijn qua kosten. Bij sommige providers betaal je in abonnementsvorm terwijl je bij de ander alleen eenmalige startkosten betaalt. Bijna alle leveranciers bieden hun laadpas gratis en zonder abonnementsvorm aan. Als je niet zo vaak gebruik maakt van (semi-)openbare laadpalen dan kun je beter een laadpas zonder abonnement nemen. Dan betaal je wel een hoger starttarief bij het opladen buitens huis, maar geen vast bedrag per maand. Op www.laadpastop10.nl vind je een actueel overzicht van alle laadpasproviders gerangschikt op kosten, service en compatibiliteit.

E-Flux is één van de vele providers. Met E-Flux heb je inzicht in al je laadsessies, facturen, laadpassen van medewerkers, en gekoppelde laadpalen. Dit geldt zowel voor laadpalen op kantoorlocaties als laadpalen bij medewerkers thuis. De laadsessies worden automatisch gefactureerd en uitgekeerd door E-Flux. Hoe makkelijk kan het zijn?

Wat kost een laadpaal voor thuis?

Webasto Pure voor thuis

Het uitzoeken van een laadpaal voor thuis kan een ingewikkelde opgave lijken. Zoek je een laadpaal voor thuis? Dan is het verstandig te bedenken waar en hoe je jouw auto wil opladen. Een laadpunt op een paal laten installeren kan handig zijn wanneer je beschikt over een eigen oprit of parkeerplek maar is duurder dan de laadpaal aan de wand laten monteren. Zo spelen er nog een aantal dingen mee die de kosten voor een eigen laadpaal thuis bepalen. Deze kosten hangen af van de volgende zaken:

  • De aanschafprijs van de laadpaal;
  • De kosten voor montage of installatie aan huis;
  • De prijs van elektriciteit waarmee je laadt.

De aanschafprijs van de laadpaal

Laadpalen bestaan tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Er zijn tientallen merken en per merk ook nog eens verschillende typen laadpalen. Sommige laadpalen kun je met je telefoon verbinden en met anderen kun je twee auto’s tegelijk opladen. Voor sommige moet je je met een laadpas aanmelden en voor andere geldt het principe van Plug & Charge: stekker erin en laden maar. Bij WiR hebben we een ruim assortiment met daarbij een aantal laadpalen dat zeer geschikt voor de particulier thuis is. Via de filter op onze winkelpagina selecteer je gemakkelijk de opties die jij belangrijk vindt voor jouw laadpaal thuis!

De kosten voor de installatie van de laadpaal aan huis

De montage- en/of installatiekosten hangen af van factoren zoals de locatie van het laadpunt en of het laadpunt op een paal komt te staan of aan de muur wordt bevestigd. Over het algemeen geldt hoe ingewikkelder de klus, hoe hoger de installatiekosten. Bij WiR regelen we ook de installatie van je laadpaal aan huis als je dat wil. Voor een installatie aan huis hebben wij een standaard installatiepakket dat ongeveer 85% van alle installaties dekt. In de overige gevallen is het opschalen naar een 3-faseaansluiting of extra graaf- en/of straatwerk nodig. Bekijk voor de prijzen van ons standaard installatiepakket onze installatiepagina!

De prijs van de elektriciteit waarmee je thuis laadt

Thuisladen is altijd goedkoper dan wanneer je jouw elektrische auto bij een publieke laadpaal oplaadt. Het prijsverschil zit ‘m in het feit dat je het tarief betaalt zoals je dat hebt afgesproken met jouw elektriciteitsleverancier. De investering voor een eigen laadpaal thuis verdient zichzelf altijd op termijn terug door de lage laadkosten. Thuisladen is namelijk stukken goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal en altijd fors goedkoper dan de kosten per kilometer van een benzinewagen! Indien je van plan bent een laadpaal voor thuis aan te schaffen nog wel een belangrijke tip: vergeet niet het termijnbedrag voor je energierekening te verhogen want je verbruikt immers meer stroom met een eigen laadpaal thuis!

Onze beste laadpalen voor thuis

De Wallbox Pulsar Plus is zeker een van onze favoriete laadpalen voor thuis. Deze compact ontworpen laadpaal is standaard uitgerust met een vaste kabel van 5 meter maar is ook beschikbaar met een laadkabel van 7 meter. Door het kleine formaat en het strak afgewerkte zwart of witte design past deze stijlvolle laadoplossing perfect in je garage of bevestigd bij je oprit!

De Pulsar Plus is ontworpen met een maximaal laadvermogen van 22kW. Voor auto’s die met minder kW laden, schaalt de laadpaal gemakkelijk terug. Zo past de Wallbox Pulsar Plus zich aan de behoefte van iedere auto aan!

Kies je voor de mogelijkheid load balancing-software te laten installeren, dan weet je zeker dat je energieverdeling thuis of op kantoor optimaal in balans is. De Pulsar Plus past zich automatisch aan naar de restspanning om overbelasting van het stroomnetwerk te voorkomen. Via de ingebouwde wifi- en bluetoothverbinding kan je gemakkelijk via de Wallbox app jouw laadsessies bekijken en inplannen en zelfs de laadsnelheid instellen. Geïnteresseerd in de Wallbox Pulsar Plus voor bij jou thuis? Bekijk ‘m hier!

Liever een laadpaal zonder vaste kabel?

Een andere zeer geschikte laadpaal voor thuis, zonder vaste kabel, is de Easee Home. Deze elegante laadoplossing is ontwikkeld en geproduceerd in Noorwegen. En zoals je mag verwachten van een Scandinavisch product is dit model bestand tegen alle weersomstandigheden. Zon, sneeuw, wind en regen zijn geen probleem voor de Easee Home! Naast het robuuste en moderne design van deze laadpaal, zijn de laadpalen van merk Easee voorzien van de nieuwste technologische functies. Zo hebben alle laadstations van Easee een 4G-internetverbinding. Via deze internetverbinding wordt het laadstation regelmatig vanuit Easee geüpdatet. De Easee Home komt standaard met een maximaal laadvermogen van 22kW. Net als de Wallbox Pulsar Plus schaalt de Easee Home gemakkelijk terug voor auto’s die met minder kW laden.

Verder heeft ook deze laadpaal de optie voor load balancing-software waarmee het beschikbare vermogen op het netwerk gereguleerd wordt. Ook is dit laadstation voorzien van een ingebouwde aardlekautomaat die daarmee DC-lekbescherming biedt. Ondanks de ingebouwde aardlekautomaat is het laadstation zeer compact en weegt het slechts 1,5 kilogram. Al met al een elegante, zeer gebruiksvriendelijke laadpaal voor thuis! Geïnteresseerd in de Easee Home voor bij jou thuis? Bekijk ‘m hier!

Klaar om een laadpaal voor thuis uit te zoeken?

Waarom kiezen onze klanten voor WiR?

Advies op maat

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor de betreffende situatie.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kunnen jij snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze gecertificeerde installatiepartners voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie. Veiligheid en kwaliteit staan voorop.

Transparante prijzen

Geen gedoe, gewoon een duidelijke prijs.

Een laadpaal kopen voor thuis of het bedrijf? Onze laadpalen van de topmerken Alfen, EaseeEVBox, Wallbox en Webasto zijn terug te vinden in onze winkel. Meer informatie over het aankopen van een laadpaal en het installeren ervan, vind je op onze installatiepagina en bij de veelgestelde vragen. Voor telefonisch advies op maat kan je ons bereiken via 085 004 1921.

Klanten zeggen...

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr,

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door gebruik te maken van onze website gaan wij er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees hier meer over onze cookie voorwaarden.