Your Cart

Een laadpaal voor thuis

Naast dat het goedkoper, praktisch en gemakkelijk is om een laadpaal thuis te hebben, brengt een laadpaal thuis nog een aantal voordelen met zich mee. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over de vraag of er in de buurt een plek beschikbaar is om je auto op te laden. En door je auto ‘s nachts op te laden, vertrek je nooit meer van huis met een halfvolle accu! Een laadpaal thuis wordt dan ook aangeraden als er geen laadpunt op je werkplek aanwezig is. Op deze pagina gaan we verder in op de voordelen en de kosten van een eigen laadpaal thuis. Lees meer over wat er komt kijken bij de installatie van een laadpaal thuis.

Sjoerd de Boer

Gepubliceerd op 10-09-2022

De voordelen van een laadpaal thuis

Naast dat je altijd een plek hebt om je auto op te laden, zijn een aantal laadpalen uitgerust met nog een aantal technische snufjes om het thuisladen nog makkelijker en comfortabeler te maken. Zo is het voor een aantal laadpalen mogelijk de laadpaal zo in te stellen dat deze op het goedkoopste moment van de dag je auto oplaadt. Een slimme laadpaal is namelijk verbonden met het wifisignaal in huis en communiceert met je elektrische auto via een app.  Dit maakt het mogelijk gemakkelijk laadsessies in te plannen. Op deze manier kan je met een ‘slimme’ laadpaal thuis zeer kostenefficiënt je auto opladen, waarmee je over de jaren heen flink bespaart.

Een laadpaal thuis met load balancing 
De meeste laadpalen hebben de optie ‘load balancing‘ te laten installeren. Met een laadpaal met load balancing houdt het stroomverbruik in huis in de gaten, en houdt rekening met de maximale capaciteit van het elektriciteitsnetwerk. Dreigt het stroomnetwerk overbelast te raken omdat je naast de laadpaal meerdere huishoudelijke apparaten gebruikt? Dan schaalt een laadpaal met load balancing zijn energieverbruik terug om overbelasting van het netwerk te voorkomen. De accu van je elektrische auto zal dan minder snel vol zijn, maar je voorkomt overbelasting (en mogelijke schade) aan je elektriciteitsnetwerk. Load balancing voor laadpalen wordt onder andere aangeboden door de merken Alfen, Easee, Ratio, Volt Time, Wallbox, Zappi, én Zaptec. Wil je overdag je auto op kunnen laden terwijl ook de huishoudelijke apparatuur – denk aan de tv, de oven, de inductieplaat, of de wasmachine – aanstaat? Dan raden we sterk aan een load balancing laadpaal te laten installeren.

Wat kost een laadpaal voor thuis?

Het uitzoeken van een laadpaal voor thuis kan een ingewikkelde opgave lijken. Zoek je een laadpaal voor thuis? Dan is het verstandig te bedenken waar en hoe je jouw auto wil opladen. Een laadpunt op een paal laten installeren kan handig zijn wanneer je beschikt over een eigen oprit of parkeerplek maar is duurder dan de laadpaal aan de wand laten monteren. Zo spelen er nog een aantal dingen mee die de kosten voor een eigen laadpaal thuis bepalen. Deze kosten hangen af van de volgende zaken:

  • De aanschafprijs van het laadstation
  • De kosten voor installatie thuis
  • De prijs van elektriciteit waarmee je laadt

De aanschafprijs van de laadpaal

Laadpalen bestaan tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Er zijn tientallen merken en per merk ook nog eens verschillende typen laadpalen. Sommige laadpalen kun je met je telefoon verbinden en met anderen kun je twee auto’s tegelijk opladen. Voor sommige moet je je met een laadpas aanmelden en voor andere geldt het principe van Plug & Charge: stekker erin en laden maar. Bij WiR-duurzaam hebben we een ruim assortiment met daarbij een aantal laadpalen dat zeer geschikt voor de particulier thuis is. Via de filter in onze webshop selecteer je gemakkelijk de opties die jij belangrijk vindt voor jouw laadpaal thuis. 

Liever een gratis advies? Vraag via de button een offerte aan en ontvang binnen 3 werkdagen een advies én een prijs op maat.

Een lader mét een 5-sterren installatie. En dat binnen twee weken!

De kosten voor de installatie van de laadpaal aan huis

De montage- en/of installatiekosten hangen af van factoren zoals de locatie van het laadpunt en of het laadpunt op een paal komt te staan of aan de muur wordt bevestigd. Over het algemeen geldt dat hoe ingewikkelder de klus, hoe hoger de installatiekosten. Omdat niemand blij wordt van onnodige kosten, maken wij altijd een offerte op maat voor de installatie. De offerte stellen we op aan de hand van beeldmateriaal dat je gemakkelijk via onze offertemodule kunt aanleveren. Zo kunnen wij precies zien wat er nodig is om je nieuwe laadstation te installeren en minimaliseren we de kans op onvoorzien meerwerk!

De prijs van de elektriciteit waarmee je thuis laadt

Thuisladen is (bijna) altijd goedkoper dan wanneer je jouw elektrische auto bij een publieke laadpaal oplaadt. Het prijsverschil zit ‘m in het feit dat je het tarief betaalt zoals je dat hebt afgesproken met jouw elektriciteitsleverancier. De investering voor een eigen laadpaal thuis verdient zichzelf altijd op termijn terug door de lagere laadkosten. Indien je van plan bent een laadpaal voor thuis aan te schaffen nog wel een belangrijke tip: vergeet niet het termijnbedrag voor je energierekening te verhogen want je verbruikt immers meer stroom met een eigen laadpaal thuis!

Top 3 laders

Benieuwd welke laadpaal het best bij je past? Ontvang binnen 3 werkdagen een offerte op maat

Benieuwd welke laadpaal het best bij je past? Ontvang binnen 3 werkdagen een offerte op maat

Benieuwd welke laadpaal het best bij je past? Ontvang binnen 3 werkdagen een offerte op maat

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor jouw situatie!

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kan jij snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze kundige monteurs voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie!

Altijd een prijs op maat

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant calculeren we een prijs op maat voor het werk. Zo betaal je nooit te veel!