Your Cart

Laadpaal laadplein

Bij WiR denken we graag mee in het uitkiezen en aankopen van de beste laadoplossing voor de wensen vanuit jou en/of je bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over het laten aanleggen van een laadplein, onze beste laadpalen voor een laadplein, en wat er nog meer komt kijken bij het kopen van een laadpaal voor een laadplein bij je bedrijf.

Sjoerd de Boer

Gepubliceerd op 23-3-2022

Zijn laadpalen verplicht?

In 2020 is het binnen de Europese Unie verplicht dat nieuwe utiliteitsgebouwen rekening moeten houden met de vraag naar laadvoorzieningen. Bestaande gebouwen die gerenoveerd worden, moeten na de renovatie ook voorzien zijn van oplaadpunten. Het uitgangspunt is dat er per tien parkeerplaatsen minimaal één oplaadpunt moet zijn. Vanaf 2025 wordt de verplichting uitgebreid en moet alle utiliteitsbouw met minimaal 20 parkeerplaatsen een oplaadpunt aanbieden.

Subsidie voor je laadplein

In Nederland probeert de overheid elektrisch rijden te stimuleren door middel van verschillende subsidies en regelingen. Gemeenten en andere overheidsinstellingen maken het goedkoper – maar vaak niet makkelijker – om een elektrische auto of laadpaal aan te schaffen. Vanuit WiR leveren en plaatsen we niet alleen de nieuwe zakelijke laadpalen, ook ondersteunen we bedrijven bij het aanvragen van bepaalde subsidies. Onze specialiteit ligt bij bedrijventerreinen waarbij de totale subsidies kunnen oplopen tot wel 20% van het totale investeringsbedrag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul ons contactformulier in of bel ons via het algemene nummer.

Beste laadpalen voor een laadplein

Minstens even belangrijk als de installatie zijn natuurlijk de laadpalen zelf. Het uitzoeken van een merk en type laadpaal voor een laadplein kan een lastige opgave lijken. Laadpalen vind je immers in allerlei verschillende soorten en maten en niet alle laadpalen zijn daarom geschikt voor een laadplein bij je bedrijf. Bij WiR vind je een tweetal laadpalen die uiterst geschikt zijn voor een laadplein. Om je op weg te helpen lichten we onze beste laadpalen voor een laadplein hieronder toe!

Waarom de Alfen Eve Double Pro-line als laadpaal voor je laadplein?

De Alfen Eve Double Pro-line is het vlaggenschip onder de laadpalen van Alfen en zien we steeds vaker terug in de openbare ruimte. Ook bedrijven kopen deze laadpaal graag voor een laadplein. De laadpaal valt meteen op door het relatief grote formaat ervan, wat te verklaren is door de dubbele socket. Met een dubbele socket heb je twee stopcontacten en kan je dus twee auto’s tegelijk opladen! De robuuste behuizing van de Alfen Eve Double Pro-line is ontworpen voor intensief gebruik, regelmatige wissels van gebruikers, en is goed bestand tegen het Nederlandse weer. De laadoplossing kan zowel aan de muur of op een paal worden gemonteerd. Dit maakt de Eve Double Pro-line van Alfen een zeer geschikte laadpaal voor bedrijven die een laadplein willen.

Een bedrijf beschikt over het algemeen over meer elektrische capaciteit dan het netwerk bij jou thuis. Dit maakt het mogelijk om met meerdere laadpalen een laadplein te realiseren. De Alfen Eve Double Pro-line kan tot wel 100 laadpalen op één systeem hebben. Door smart charging-software op de laadpalen te laten installeren, zorgen de laadpalen voor een evenredige distributie van stroom over de verschillende laadpalen. Daarmee krijgen alle auto’s die opladen evenveel stroom. Als er minder auto’s opladen, kan er meer stroom naar elke laadpaal waarmee de auto’s sneller opladen.

Met zijn solide, duurzame behuizing en de slimme functies is de Eve Double Pro-line van Alfen een zeer geschikte laadpaal voor bedrijven. Geïnteresseerd in de Alfen Eve Double Pro-line voor je laadplein? Vraag hier een offerte aan!

Waarom de EVBox Businessline als laadpaal voor je laadplein?

Een andere zeer geschikte laadpaal voor een laadplein is de EVBox BusinessLine. Hoewel de EVBox BusinessLine ook functioneert bij een huishouden met meer dan één elektrische auto, wordt deze laadpaal voornamelijk ingezet voor zakelijke oplossingen en dus steeds vaker aangekocht voor laadpleinen. Met de BusinessLine van EVBox vul je gemakkelijk een parkeerterrein of -garage tot 20 stuks. Vanwege de dubbele socket kun je daarmee dus 40 voertuigen van stroom voorzien!

Een laadpaal op je laadplein laten installeren

Het installatieproces voor een laadplein werkt net even anders dan het laten installeren van een laadpaal bij een particulier thuis. Op bedrijven is de meterkast en het elektriciteitsnetwerk vaak een stuk groter. Daarnaast komt er vaak graaf- en straatwerk kijken bij de installatie van meerdere laadpalen op een bedrijventerrein. Om de situatie van je toekomstige laadplein goed in beeld te krijgen, komt een gecertificeerd installateur bij je langs om een schouw te doen. Kort daarop kunnen we één of meerdere offertes delen met daarin de prijs op maat voor het installatiewerk meegenomen. Hoewel het enigszins afhangt van de grootte van de opgave, kunnen we vaak binnen enkele weken meerdere laadpalen voor een laadplein geïnstalleerd hebben.

Financiële voordelen van een laadplein

Meerdere laadpalen voor een eigen laadplein aanschaffen kan een aantal financiële voordelen met zich meebrengen. Deze voordelen gelden vaak voor zowel de aanschaf als voor het latere gebruik van de laadpaal. Om elektrisch rijden te stimuleren zijn er subsidies die door de overheid aan bedrijven worden verstrekt. Naast fiscale voordelen bij het kopen van een laadpaal, brengt elektrisch rijden ook voordelen mee op het gebied van vervoerskosten. Elektrisch rijden is aanzienlijk goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Helemaal wanneer de voertuigen op een eigen laadplein van je bedrijf de accu’s kunnen opladen. Hoe meer werknemers elektrisch rijden, hoe meer je bespaart op uitgaven aan brandstof. Lees meer over subsidies voor het aankopen van een laadpaal.

Met een eigen laadplein kan daarnaast wat terugverdiend worden door externe gebruikers een beetje meer te laten betalen voor de stroom die zij gebruiken. Dit kun je regelen door een abonnement bij bijvoorbeeld E-Flux te nemen. Met E-Flux heb je zicht op alle laadsessies, facturen, laadpassen van medewerkers, en gekoppelde laadpalen. Dit geldt zowel voor laadpalen op kantoorlocaties als laadpalen bij medewerkers thuis. Met E-Flux bepaal je zelf als bedrijf welke laadtarieven er betaald worden. De laadsessies worden automatisch gefactureerd en uitgekeerd door E-Flux. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ze op www.e-flux.nl!

Een laadpaal kopen bij WiR-duurzaam

Of je nu thuis, op je bedrijf, of bij je VvE een laadpaal wil, bij WiR-duurzaam helpen we je van een persoonlijk advies en een prijs op maat tot en met een vakkundige installatie. Wij helpen je graag op weg!

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor jouw situatie!

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kan jij snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze kundige monteurs voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie!

Altijd een prijs op maat

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant calculeren we een prijs op maat voor het werk. Zo betaal je nooit te veel!

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld.

Vakkundige installatie

Door onze kundige monteurs.

Prijs op maat

Altijd een prijs op maat. Zo betaal je nooit te veel.