Your Cart

Zakelijke laadpalen

Beschikt een groot deel van je medewerkers over een elektrische auto of ontvang je regelmatig klanten die hun elektrische auto op willen laden? Dan is een elektrische laadpaal kopen voor je bedrijf een uitkomst. Naast het bieden van een extra service kan een zakelijke laadpaal je ook helpen om je bedrijf te verduurzamen. Bovendien kun je deze investering weer terugverdienen door te profiteren van verschillende fiscale voordelen.

Bob Vendel

Gepubliceerd op 17-07-2021

Wat komt er kijken bij een laadpaal zakelijk aanschaffen?

Het aanschaffen van een laadpaal is zakelijk anders dan particulier. Zo dient een zakelijke laadpaal aan andere eisen te voldoen dan een particuliere laadpaal. Wil je weten welke laadoplossing geschikt is voor jouw bedrijf? Bij WiR maken we het hele aankoopproces zo makkelijk mogelijk voor je. Van het uitkiezen van een laadpaal tot de installatie ervan, wij begeleiden je door het hele proces.

Bij het installeren van een laadpaal op de zaak doorlopen wij samen met jou de volgende punten:

  • Het aantal laadpalen dat je wil aanschaffen;
  • Het aantal verwachte gebruikers dat gaat laden;
  • De stroomcapaciteit van je aansluiting;
  • De eventuele aanpassingen in de meterkast.

Op basis van deze informatie stellen we een offerte op maat voor je op.

Laadplein installatie

Wil je een laadplein laten installeren op jouw bedrijventerrein? Bij de installatie van meerdere laadpalen komt er vaak graaf- en straatwerk bij kijken. Om de situatie van je toekomstige laadplein goed in beeld te krijgen, komt een installateur bij je langs om een schouw te doen. Op basis van de schouw stellen we een offerte voor je op.

Een zakelijke laadpaal bij werknemers thuis

Het is ook mogelijk om een zakelijke laadpaal bij medewerkers thuis te laten plaatsen. Jouw medewerkers kunnen dan hun elektrische auto thuis opladen en de rekening kan gefactureerd worden aan de werkgever of de leasemaatschappij. Wel werkt dit op abonnementsbasis.

Welke laadpaal is geschikt voor jouw bedrijf?

Een laadpaal op kantoor dient aan andere eisen te voldoen dan een particuliere laadpaal. Zo is het handig als een laadpaal zakelijk meerdere uitgangen heeft, omdat deze door meer mensen gebruikt wordt dan een laadpaal thuis.

Bovendien wil je als werkgever dat enkel bevoegden gebruik kunnen maken van de laadpaal. Met een laadpaal die online werkt, heb je zicht op alle laadsessies, facturen, laadpassen van medewerkers en gekoppelde laadpalen. Dit geldt zowel voor laadpalen op kantoorlocaties als laadpalen bij medewerkers thuis. De laadsessies worden daarbij automatisch gefactureerd.

Voordelen van een zakelijke laadpaal

Wil je een laadpaal zakelijk aanschaffen? Dit biedt verschillende voordelen:

  • Je bepaalt zelf de laadtarieven;
  • Je ziet wanneer en door wie de auto wordt opgeladen;
  • Alle laadpalen zijn gekoppeld in één systeem;
  • De facturatie is eenvoudig;
  • Je kan gebruik maken van fiscale voordelen (subsidies).

Subsidies voor zakelijke laadpalen

Er zijn meerdere subsidieregelingen waar een ondernemer beroep op kan doen. Zo zijn er de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), en de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). WiR levert en plaatst niet alleen de nieuwe laadpalen, maar ondersteunt bedrijven ook bij het aanvragen van bepaalde subsidies. Onze specialiteit ligt bij bedrijventerreinen waarbij de totale subsidies kunnen oplopen tot wel 20% van het totale investeringsbedrag.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vul ons contactformulier in of bel 085 004 1921.

Onze maatwerk oplossingen voor jouw bedrijf

Bij WiR denken we graag mee in het uitkiezen en aankopen van de beste laadoplossing voor de wensen vanuit jou en je bedrijf. Op basis van deze informatie kunnen wij een offerte op maat maken. Bovendien helpen wij jou met de installatie van de laadpalen. Ben je geïnteresseerd in een zakelijke laadoplossing bij WiR? Vraag hier een zakelijke offerte aan.

Installatie & subsidies

Een enkele laadpaal is vaak al maatwerk en grotere projecten zoals een laadplein vergen behoorlijk wat aandacht. WiR helpt je daarom niet alleen bij de aankoop van een laadpaal zakelijk, maar ook met de installatie ervan. Bovendien ondersteunen we bedrijven bij het aanvragen van bepaalde subsidies, die kunnen oplopen tot wel 20% van het totale investeringsbedrag. Klik hier voor meer informatie over de subsidieregelingen in Nederland.

Op zoek naar persoonlijk advies over zakelijke laadpalen voor jouw bedrijf? Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 via 085 004 1921.

Een laadpaal kopen bij WiR-duurzaam

Of je nu thuis, op je bedrijf, of bij je VvE een laadpaal wil, bij WiR-duurzaam helpen we je van een persoonlijk advies en een prijs op maat tot en met een vakkundige installatie. Wij helpen je graag op weg!

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor jouw situatie!

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kan jij snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze kundige monteurs voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie!

Altijd een prijs op maat

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant calculeren we een prijs op maat voor het werk. Zo betaal je nooit te veel!

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld.

Vakkundige installatie

Door onze kundige monteurs.

Prijs op maat

Altijd een prijs op maat. Zo betaal je nooit te veel.