Your Cart

Laadpaal

De markt voor elektrische auto’s groeit steeds sneller en de markt voor laadpalen dus ook! Voor veel mensen is het lastig om de snelle marktontwikkelingen bij te houden. Bij WiR helpen we je graag met je keuze.

Persoonlijk advies

Snelle service

Vakkundige installatie

Prijs op maat

De voordelen van een laadpaal thuis

Een laadpaal thuis heeft veel voordelen. Het is praktisch, gemakkelijk en houdt de kosten laag. Met een eigen laadstation thuis hoef je niet meer op zoek naar een publieke laadpaal voor je elektrische auto. ’s Nachts de auto volladen en je vertrekt nooit meer van huis met een halfvolle accu. Heb je zonnepanelen en de luxe je auto overdag op te laden? Dat is helemaal fijn opladen! Misschien wil je werkgever wel betalen voor de geladen elektriciteit? Ook dat is vaak mogelijk met een laadpaal thuis door verrekensoftware op je laadpaal te activeren.

Te veel keuze? Wij geven graag advies! 

Ben je niet zeker welk laadstation het best bij jouw situatie past? Vraag gratis een offerte met een advies op maat aan via onze offertetool. Hier kun je gemakkelijk foto’s van je meterkast bij ons aanleveren. Op basis daarvan krijg je van ons een advies op maat.

Laadpaal WiR

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing.

Vakkundig

Onze kundige monteurs voorzien jou van een A-kwaliteit installatie.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kan jij snel, veilig en opgeladen op weg!

Prijzen op maat

Ook voor particulieren stellen we een prijs op maat op. Zo betaal je nooit te veel!

Dagelijks help ik mensen bij het vinden van een juiste laadpaal. Daar krijg ik energie van!

Rens Liefting - Laadpaal adviseur

Honderden bedrijven en particulieren gingen je voor.

Niets is zo overtuigend als wat onze klanten over ons zeggen. We scoren gemiddeld een 5/5 op WebwinkelKeur én op Google op basis van 45+ reviews. Bekijk hier meer klantreviews.

Alfen Single Pro-line bij Rexel

Een laadpaal bij je bedrijf

Bij bedrijven is de meterkast en de aansluiting van het pand vaak een stuk groter dan bij een huisaansluiting. Daarnaast komt er vaak graaf- en straatwerk kijken bij de installatie van meerdere laadpalen op een bedrijventerrein. Om de situatie van je toekomstige laadplein goed in beeld te krijgen, komen we bij je langs om een schouw te doen. Soms adviseren op basis van de schouw dat we eerst een schrijvende meting willen verrichten. Door hiermee één of twee weken het energieverbuik op locatie in kaart te brengen, kunnen we bepalen hoeveel laadstations er van stroom kunnen worden voorzien. Op basis van de schouw – en eventueel de meting – stellen we een offerte met een prijs op maat voor je op. Hoewel het enigszins afhangt van de grootte van de opgave, kunnen we vaak binnen enkele weken een of meerdere laadpalen bij je bedrijf installeren.

Onze aanpak

In 3 stappen naar uw ideaale laadpaal oplossing!

1. Wij begeleiden je door het hele proces.

We snappen maar al te goed dat het uitkiezen van een laadpaal een lastige klus kan zijn. Ingewikkelde technologie, lastige begrippen en hoe zit het met de installatie? Bovendien is een laadpaal vaak een prijzige investering. Bij WiR maken we het hele aankoopproces daarom zo makkelijk mogelijk voor je.

2. Je ontvangt een voorstel op maat

Vul het online aanvraag formulier in. We vragen je ook een aantal foto’s van je meterkast en de locatie waar het laadstation komt te maken. Deze kun je aan het einde van het formulier uploaden. Op basis van het formulier stellen we een offerte voor je op.

3. Akkoord en installatie

Bij akkoord nemen wij contact met je op om een datum in te plannen voor de installatie. Wij kunnen doorgaans binnen twee weken komen installeren.

Veelgestelde vragen

Een slimme laadpaal is verbonden met het wifi-signaal in huis en communiceert met je elektrische auto, app en mogelijk zelfs je zonnepanelen. Op die manier kan je gemakkelijk laadsessies inplannen wanneer de elektriciteit het goedkoopst is. Ook heb je via de app een overzicht van de afgelopen laadsessies en heb je de mogelijkheid automatisch te verrekenen indien je zakelijk rijdt.

Met een domme laadpaal is het letterlijk ‘Plug & Charge’: stekker in de auto en laden maar. Het is niet mogelijk om laadsessies in te plannen via een app. Tijdens het laden houdt een domme laadpaal geen rekening met het stroomverbruik van het huishouden. Een van de domme laadpalen in ons assortiment is de Webasto Pure II.

Wij doen ons best de bestelling zo zorgvuldig en spoedig mogelijk bij je af te leveren. Bestellingen zonder installatiepakket die op werkdagen vóór 16:30 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Indien producten niet voorradig zijn, kan de levering van je bestelling iets langer duren. De op de website vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten tenzij je het installatiepakket erbij gekocht hebt. Bestellingen met installatiepakket worden door een van onze transportpartners GVT of Middelkoop bij onze installatiepartner afgeleverd. De installateur neem je product mee op de afgesproken installatiedag. Voor een bestelling met installatiepakket betaal je geen verzendkosten.

In Engelstalige landen wordt het begrip ‘smart charging’ gebruikt voor wat wij bedoelen met ‘slim laden’ (zie ook ‘Wat is een slimme laadpaal?’). Laadpalenfabrikant Alfen gebruikt de term smart charging echter voor de evenredige distributie van elektriciteit over meerdere laadpalen. Daarmee krijgen alle auto’s die opladen evenveel stroom.

Alle laadpalen laden elektrische auto’s op. Echter zijn ze niet allemaal even snel in het opladen van de auto’s. Het verschil hiertussen is afhankelijk van het laadvermogen van de laadpaal. Het laadvermogen kan gezien worden als hoe veel (en dus hoe snel) de laadpaal stroom kan doorgeven aan de auto. De verschillende laadvermogens variëren tussen 3,7kW, 7,4kW, 11kW en 22kW.

Load balancing zorgt ervoor dat de laadpaal rekening houdt met het stroomverbruik van het elektriciteitsnetwerk thuis of op de zaak. Dreigt het stroomnetwerk overbelast te raken dan schaalt een laadpaal met load balancing zijn energieverbruik terug om dit te voorkomen. De accu van je elektrische auto zal dan iets minder snel vol zijn, maar je voorkomt overbelasting (en mogelijke schade) aan je elektriciteitsnetwerk.

Langs de snelweg (bijvoorbeeld bij een FastNed-station) zie je vaak dat je gebruik kunt maken van een snellader. Deze snellaadstations kunnen jouw elektrische auto in relatief korte tijd opladen zodat je weet op weg kan. Als je onderweg bent wil je immers niet lang zitten wachten op een volle accu. In veel gevallen is je accu al na 20 tot 40 minuten voor 80% opgeladen. Voor deze verhoogde laadsnelheid betaal je over het algemeen wel meer voor de oplaadbeurt. Snelladen is daarom vooral interessant wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en vaker voor kortere periodes snel wil opladen.

De onboard lader zit in je elektrische auto (onboard dus) en regelt de maximale laadsnelheid van de auto. De onboard lader komt in vier varianten:

  • 3,7kW
  • 7,4kW
  • 11kW
  • 22kW

Als er een laadpaal van 22kW gekoppeld wordt op een elektrische auto met een onboard lader 11kW, dan laadt de elektrische auto met 11kW op. Hier is de onboard de beperkende factor.

De subsidiepot (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)) voor particulieren is voor 2021 helaas al leeg. Gelukkig kan je vanaf 3 januari 2022 weer nieuw subsidiegeld aanvragen voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. In 2022 bedraagt het subsidiebedrag voor een nieuwe auto €3.700 en voor een gebruikte auto €2.000.

Let op! Deze subsidies gelden alleen voor auto’s met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2022. De elektrische personenauto mag dan ook niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan.

Heb je een andere vraag?

Staat je vraag er niet tussen? Je kan ons bereiken via 085 004 1921.