Your Cart

Laadpalen bij VvE's

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, en daarbij is een goede laadinfrastructuur essentieel. Als Vereniging van Eigenaren (VvE) kan het lastig zijn om te bepalen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Het plaatsen van laadpalen op het parkeerterrein of in de VvE-garage kan vragen oproepen over brandveiligheid, kosten en stroomverbruik. Laadpalen en elektrische voertuigen brengen namelijk specifieke brandveiligheidsrisico’s met zich mee. Maar geen zorgen: laadpalen in een VvE-garage kunnen absoluut veilig worden aangesloten. Overweegt jouw VvE om laadpalen aan te leggen in het appartementencomplex? Op deze pagina lees je waar je rekening mee moet houden. 

Bob Vendel

Geüpdatet op 24-02-2022

Laadpalen plaatsen in een VvE

Maak een parkeergarage veiliger én duurzamer met onze laadpalen voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Om veiligheid te waarborgen, zijn er een aantal belangrijke richtlijnen voor brandveiligheid waar rekening mee moet worden gehouden bij het plaatsen van laadpalen.

Wat is de beste plek t.b.v. de brandveiligheid in een parkeergarage?
Onze deskundige installateurs plaatsen laadpalen op goed toegankelijke plekken voor de brandweer, zoals bij de ingang van de garage. Zo kan een brand snel en effectief van buitenaf bestreden worden of een voertuig snel uit de garage gehaald worden in geval van nood. Daarnaast concentreren we de laadpalen op één locatie in de garage en markeren we deze duidelijk zodat de hulpdiensten snel en adequaat kunnen handelen bij brand in elektrisch aangedreven voertuigen. Ook zorgen we voor herkenbaarheid van de laadplaatsen en plaatsen we deze niet bij vluchtroutes.

Laadpalen installeren bij een VvE

Wij als installatiepartij nemen brandpreventie en veiligheid serieus. Door onze evaluatie van de locatie en samenwerking met de huisinstallateur/technisch beheerder, kunnen wij u voorzien van een deskundig advies en een veilige installatie van laadinfrastructuur. Uiteraard minimaliseren we brandgevaar en een veilige oplevering van de elektrotechnische installatie door te voldoen aan de geldende normen en richtlijnen op het gebied van veiligheid en brandpreventie.

Een veilige installatie
Tijdens de installatie gebruiken we bekabeling met de juiste brandklasse en zorgen we ervoor dat alle doorvoeren, sparingen en naden brandwerend worden afgedicht. We voorzien de meterkast van duidelijke instructies over het buiten werking stellen van de laadpalen in geval van nood en zorgen ervoor dat de stroom in één handeling van alle laadpalen kan worden gehaald.

Altijd monitoring op afstand met ons backofficesysteem
Na de installatie monitoren we de laadinfrastructuur via ons backofficesysteem, zodat eventuele storingen snel bij ons bekend zijn en we direct actie kunnen ondernemen. We bieden tevens onderhoudscontracten aan waarmee we de status van de laadpalen periodiek kunnen controleren en eventuele schade aan de hardware tijdig kunnen constateren.

Kies voor veiligheid en betrouwbaarheid bij de installatie van laadinfrastructuur in je VvE en neem contact met ons op voor meer informatie.

Verzekering laadpalen in een VvE

Voorkom dat je verzekeraar niet uitkeert bij brand of als de laadpalen hebben gezorgd voor het verergeren van een brand. Bespreek daarom het plaatsen van laadpalen vooraf met de verzekeraar waar het pand verzekerd is om te controleren of laadvoorzieningen mogen worden gerealiseerd op basis van de bestaande polis.

Welke voorwaarden en richtlijnen hebben verzekeraars?
Verzekeraars hebben hun eigen voorwaarden en richtlijnen voor laadpalen en brandveiligheid. Bij het aanvragen van een gebouwenverzekering zal de verzekeraar de voorwaarden opgeven onder welke condities een gebouw met laadpalen verzekerd kan worden. Ze beoordelen per geval of ze het kunnen en willen verzekeren en onder welke voorwaarden en tegen welke premie.

Als een VvE een gebouw verzekert met een parkeergarage met laadpalen, kunnen er eisen worden gesteld waaraan moet worden voldaan. Dit kunnen bijvoorbeeld eisen zijn over de locatie van de laadpalen, het aantal brandblussers in de parkeergarage, de aanwezigheid van rookmelders of zelfs een sprinklersysteem, en een maximum aantal laadpalen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze eisen om discussies achteraf te voorkomen.

Veilige laadinfrastructuur voor VvE’s: neem contact met ons op
Wij hebben ruime ervaring in het installeren van laadinfrastructuur en werken graag samen met jouw VvE en verzekeraar om te zorgen dat alle voorwaarden worden nageleefd en de brandveiligheid te allen tijde gewaarborgd is. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Makkelijk laadkosten verrekenen?

Persoonlijk advies

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor jouw situatie!

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kan jij snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze kundige monteurs voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie!

Altijd een prijs op maat

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant calculeren we een prijs op maat voor het werk. Zo betaal je nooit te veel!

Benieuwd naar ons backofficesysteem?