Home | Nieuws | De beste laadpalen van 2022

De beste laadpalen van 2022

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een laadpaal voor je elektrische auto, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Wij laten jou zien wat de beste laadpaal van 2022 is en waarom.

Er zijn verschillende laadpalen van diverse fabrikanten te koop. Deze kunnen variëren van eenvoudige laadpalen zonder extra functies tot hoogwaardige laadstations met technische functionaliteiten, zoals het gebruik van load balancing, face recognition en WiFi. Maar wat is de beste laadpaal? Om je te helpen bij het kiezen hebben we een overzicht gemaakt met de door ons best beoordeelde laadpalen, afhankelijk van je situatie.

Inhoudsopgave

Waar let je op bij het kiezen van de juiste laadpaal?

Omdat er steeds meer mensen overgaan op elektrisch rijden, komen er ook steeds meer laadpaal aanbieders op de markt. Deze aanbieders hebben vaak verschillende modellen beschikbaar, wat het aanbod enorm maakt. Maar hoe bepaal je welke laadpaal je moet kiezen? En waar let je op? Om de beste laadpaal voor thuis te kiezen is het daarom van belang om jezelf het volgende af te vragen:

Wil je opladen met een 1-fase- of 3-fasen aansluiting?

Heeft je huis een 1-fase- of een 3-fasen aansluiting? Met een 3-fasen aansluiting kun je sneller laden, handig als je dagelijks langere afstanden dient af te leggen. Maar als je de auto vooral incidenteel gebruikt voor kortere stukjes, dan is deze upgrade niet noodzakelijk.

Wil je kiezen voor dynamic load balancing?

Dit is een van de extra functionaliteiten die een laadpaal kan hebben. Met een dynamic load balancing laadpaal voorkom je dat je thuisnetwerk overbelast raakt wanneer je de auto aan het opladen bent.

Wel of geen app voor de smartphone?

Met een slimme laadpaal kun je zelf instellen wanneer je auto oplaadt en wanneer niet. Ook hebben steeds meer laadpalen de optie om bijvoorbeeld gebruik te maken van de stroom uit je zonnepanelen. Dit stel je gemakkelijk in via de app op je smartphone.

Wel of geen abonnement?

Met een abonnement kun je anderen toegang geven tot je laadpaal en de stroomkosten automatisch laten verrekenen met je werkgever of je bedrijf.

Een vaste kabel of een stopcontact (socket)?

Je kunt een laadpaal aanschaffen met een vaste kabel of met een stopcontact waar je een losse kabel in steekt. Het voordeel van een stopcontact is dat je alle soorten kabels erin kunt steken.

Op een paal of aan de muur?

Verder kun je kiezen of je je laadpunt op een paal of aan de muur wilt. Aan de muur is meestal goedkoper, want dan betaal je niet voor de standvoet en de paal.

De beste laadpaal voor thuis

Een laadpaal thuis brengt verschillende voordelen met zich mee. Naast dat het goedkoper is dan je auto buiten de deur opladen, maakt het elektrisch rijden ook veel makkelijker. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over de vraag of er in jouw omgeving een oplaadpunt is voor je elektrische auto. Bovendien kun je jouw auto ‘s nachts opladen, waardoor je nooit meer met een halfvolle accu van huis vertrekt. Heb je geen laadpunt op je werk? Bekijk dan onze beste laadpaal voor thuis: De Wallbox Copper SB.

De Wallbox Copper SB

De strak ontworpen Wallbox Copper kan worden gezien als de beste thuislader voor je auto. De lader is standaard uitgerust met DC-lekbescherming, wifi- en bluetoothverbinding waarmee je via de Wallbox app je laadsessies kan bekijken. De Copper is beschikbaar met een maximaal vermogen van 22kW voor 3-fase installaties. Hierdoor is de Wallbox Copper geschikt voor de nieuwste auto’s! Via de ingebouwde wifi- en bluetoothverbinding kun je gemakkelijk via de Wallbox app je laadsessies bekijken en inplannen en zelfs de laadsnelheid instellen. Dit maakt de Wallbox Copper SB de beste laadpaal voor thuis!

De beste slimme laadpaal

Een slimme laadpaal is een laadstation die extra functies biedt doordat het over een nieuwe software beschikt. Een extra functie is bijvoorbeeld het bijhouden van het stroomverbruik tijdens de laadsessies, waarbij de software de data vervolgens verwerkt tot handige toepassingen. Denk aan helder inzicht in het stroomverbruik, specificatie daarvan per persoon middels een laadpas en automatische declaratie per mail. Ook maken de online eigenschappen het mogelijk de laadpaal te verbinden met het stroomnetwerk in huis, waardoor overbelasting van je energienetwerk wordt tegengegaan.

De Easee Home

Naast het robuuste en moderne design van deze laadpaal, zijn de laadpalen van merk Easee voorzien van de nieuwste technologische functies. Zo worden alle laadstations van Easee automatisch geüpdatet middels een 4G-internetverbinding en maken ze gebruik van load balancing software. Daarnaast komt de Easee Home standaard met een maximaal laadvermogen van 22kW. Voor auto’s die met minder kW laden, schaalt de laadpaal gemakkelijk terug. Zo past de Easee Home zich aan de behoefte van iedere auto aan! Bovendien is dit laadstation voorzien van een ingebouwde aardlekautomaat die daarmee DC-lekbescherming biedt. Ben je benieuwd waarom de Easee Home nog meer tot beste slimme laadpaal wordt benoemd? Lees hier verder over deze laadpaal.

De beste laadpaal voor een laadplein

De beste laadpaal kiezen voor een laadplein kan een lastige opgave zijn. Laadpalen vind je immers in allerlei verschillende soorten en maten en niet alle laadpalen zijn daarom geschikt voor een laadplein bij je bedrijf. De Alfen Eve Double Pro-line zien we steeds vaker terug in een openbare ruimte en steeds meer bedrijven schaffen deze laadpaal aan. Niet voor niets wordt deze als de beste laadpaal van 2022 voor een laadplein gezien.

De Alfen Eve Double Pro-line

De Alfen Eve Double Pro-line bevat een dubbele socket met twee stopcontacten. Wanneer je de laadpaal via twee voedingskabels aansluit op het netwerk kunnen twee auto’s tegelijkertijd op het maximale vermogen van 22kW opgeladen worden. Daarmee is deze laadpaal zeer geschikt voor laadpleinen en publieke laadplekken. Daarnaast kunnen zakelijke laadsessies gemakkelijk verrekend worden door het backoffice systeem van E-Flux. Hiermee heb je zicht op alle laadsessies, facturen, laadpassen van medewerkers, en gekoppelde laadpalen.

Advies nodig over de beste laadpalen van 2022?

Laat je gegevens achter middels ons contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Liever meteen telefonisch contact? Bel ons via 085 004 1921.

Deel dit bericht met je netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door gebruik te maken van onze website gaan wij er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees hier meer over onze cookie voorwaarden.