Subsidie voor een laadpaal

Home | Subsidie laadpaal

Subsidie voor een laadpaal

In Nederland probeert de overheid elektrisch rijden te stimuleren door middel van verschillende subsidies en regelingen. Gemeenten en andere overheidsinstellingen maken het goedkoper – maar vaak niet makkelijker – om een elektrische auto of laadpaal aan te schaffen. Je nieuwe elektrische auto of laadpaal kopen met subsidie kan een groot verschil maken. Op deze pagina leggen we uit hoe de subsidieregelingen in Nederland zijn geregeld. Houd er rekening mee dat we mogelijk niet alle lokale subsidies en regelingen op deze pagina hebben vermeld.

Subsidie voor een particuliere laadpaal

De subsidiepot (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)) voor particulieren is voor 2021 helaas al leeg. Gelukkig kan je vanaf 3 januari 2022 weer nieuw subsidiegeld aanvragen voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s. In 2022 bedraagt het subsidiebedrag voor een nieuwe auto €3.700 en voor een gebruikte auto €2.000.

Let op! Deze subsidies gelden alleen voor auto’s met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2022. De elektrische personenauto mag dan ook niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan. Benieuwd waar je nog meer rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een laadpaal?

Subsidie voor een zakelijke laadpaal

Er zijn meerdere subsidieregelingen waar een ondernemer beroep op kan doen. Zo zijn er de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), en de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Hieronder lichten we de subsidies en regelingen kort toe.

MIA en Vamil

Om gebruik te kunnen maken van de subsidieregelingen voor laadpalen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) is één van de voorwaarden dat je in milieuvriendelijke technieken investeert. Hieronder vallen dus ook elektrische voertuigen en oplaadpunten. Met de MIA profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt boven op jouw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kun je 75% van de investeringskosten afschrijven. Echter is dit niet de enige voorwaarden om gebruikt te maken van de subsidieregeling voor laadpalen. Zo moet er ook nog voldaan worden aan de volgende voorwaarden:

  • De te melden investeringskosten voor het bedrijfsmiddel bedragen minimaal € 2.500;
  • Je meldt het bedrijfsmiddel op tijd bij RVO (binnen 3 maanden nadat je de verplichting tot aankoop van het bedrijfsmiddel bent aangegaan);
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt. Gemaakte kosten voor het installeren/gebruiksklaar maken van het tweedehandse bedrijfsmiddel mogen wel gemeld worden.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Deze subsidie is bestemd voor bedrijven en non-profitinstellingen die één of meerdere elektrische bedrijfsauto’s willen aanschaffen. De subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget van de regeling heeft ieder jaar een maximum. De subsidie is voor ondernemers en non-profitinstellingen. Met deze regeling ontvangt je 10% van de netto catalogusprijs (voertuigcategorie N1) of 10% van de verkoopprijs zonder btw (voertuigcategorie N2). Het subsidiebedrag bedraagt maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

Let op! Deze subsidies gelden alleen voor auto’s met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2022. De elektrische personenauto mag dan ook niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan. Benieuwd waar je nog meer rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een laadpaal voor een laadplein?

Waarom kiezen onze klanten voor WiR?

Advies op maat

Wij houden graag persoonlijk contact met de klant en zorgen samen voor de beste laadoplossing voor de betreffende situatie.

Snelle service

Je aankoop en installatie binnen enkele weken geregeld. Zo kunnen jij snel, veilig en opgeladen op weg!

Vakkundige installatie

Met onze gecertificeerde installatiepartners voorzien wij jou van een A-kwaliteit installatie. Veiligheid en kwaliteit staan voorop.

Transparante prijzen

Geen gedoe, gewoon een duidelijke prijs.

Een laadpaal kopen voor thuis of het bedrijf? Onze laadpalen van de topmerken Alfen, EaseeEVBox, Wallbox en Webasto zijn terug te vinden in onze winkel. Meer informatie over het aankopen van een laadpaal en het installeren ervan, vind je op onze installatiepagina en bij de veelgestelde vragen. Voor telefonisch advies op maat kan je ons bereiken via 085 004 1921.

Klanten zeggen...

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr,

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

“Lorem ipsum dolor”

4/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
– Naam

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door gebruik te maken van onze website gaan wij er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees hier meer over onze cookie voorwaarden.